10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Стефан Драганов пред Nostrabet: Любо Пенев ще успее и с моя Локо

0
Стефан Драганов
Снимка: Стефан Драганов Източник: Личен архив

Стефан Драганов е сред най-обичаните футболисти в историята на Локомотив Пловдив. Той е рожба на „черно-белите“ и едно от изявените му крила, а във футбола си остава известен с прозвището Чоната.

В днешни времена Стефан е страстен привърженик на Локото и Nostrabet.com го потърси, за да разбере какво очаква от любимия си тим през новия сезон, който стартира през този уикенд.


Г-н Драганов, ще гледате ли Локо срещу Арда в събота и какви са Вашите очаквания?

– Разбира се, че ще бъда на моя стадион, но аз винаги съм там, когато се връщам в България. Има много промени при нашите това лято, но силно се надявам, че футболистите ще излязат крайни победители, въпреки че като за първи мач още няма да бъдат в оптимална форма, а и ще срещнем един от сериозните отбори в елита.

Как виждате Локо в момента?

– Хубавото е, че запазихме защитата, а новите попълнения са основно в атакуващ план, но определено имат качества. Най-важно ще бъде те да се адаптират колкото се може по-бързо към стила на игра и новата обстановка, за да се получи желаният синхрон между тях и останалите.

Притеснително ли е, че през последните 6-7 месеца напуснаха половин отбор атакуващи играчи и един класен вратар, и възможно ли е толкова бързо да бъдат заместени пълноценно?

– Вижте, футболът все пак е и бизнес, и текучеството и изходящите трансфери са в рамките на нормалното, като това ще се случва и занапред. Безспорно е, че тези, които си тръгнаха, са добри играчи, но сега е важно, тези, които играят за Локомотив и защитават каузата му, да осъзнават в какъв велик клуб са попаднали и да се раздават на максимум във всеки мач. Защото победите и загубите са част от играта, но феновете на Локо са най-доволни, когато виждат, че всеки футболист на отбора оставя сърцето и душата си на терена.

Спокоен ли сте за тима с треньор като Любослав Пенев?

– Според мен Любо е възможно най-добрият вариант за Локо. Той е доказан и като играч, и като треньор, и има нужния опит и умения, с които да успее и с нашия отбор. Лично аз се радвам, че Любо има афинитет към атаката, и дано играчите да съумяват да пресъздават идеите му и да наложи почерка си на игра.

Как очаквате да играе Локо под ръководството на Любо?

– Очаквам да практикува нападателен и агресивен футбол, и да е ефективен в завършващата фаза. Всъщност към това Локо винаги се е стремял през годините, а и Любо Пенев изповядва подобна философия. Аз лично бих искал да виждам как моето Локо държи трайно топката и я разиграва. Бих искал също Локо да е доминиращ, да има един директен стил на игра и колкото се може по-малко дефанзивни прийоми, които да предотвратяват положения пред нашата врата.

Къде ще е силата на „черно-белите“?

– В сплотения колектив, духа и отборната игра, както и в жаждата за изява и амбицията на младите ни и перспективни изпълнители.

Като класиране къде виждате Локомотив през новата кампания?

– Силно се надявам, че този сезон ще е също толкова успешен като миналия. Очаквам да сме по-нависоко в класирането, но нека все пак минат първите кръгове и да видим накъде вървят нещата. На Локо обаче ще му прилича един атрактивен и печеливш стил на игра, с който да радва своите привърженици.

Димитър Илиев вече не е първа младост. Ще успее ли и в новия шампионат да е познатият лидер на тима?

– За мен е вън от съмнение, че ще бъде такъв и около него ще израстват по-младите. Той ще продължи да е движещата сила на отбора ни и обединителната фигура. Все пак футболът е за можещи, а не за млади и стари.

Какво мислите за кадрите на Локо, които се наложиха в представителния тим?

– Това е правилен подход и спазване на традиции. Младостта е движението на живота и е похвално, че няколко юноши на Локо са основни изпълнители при мъжете. На нашите момчета винаги им се е давало шанс и аз самият усетих тази тръпка на 17 години, когато благодарение на Христо Бонев стъпих на легендарния ни терен. Юношите на Локо трябва да знаят, че и занапред те ще получават повечко възможности и вече от тях зависи доколко ще се възползват от тях.

А работи ли се правилно с подрастващите в Локомотив?

– Доколкото аз имам поглед, се прави всичко възможно детско-юношеската ни школа да произвежда футболисти за мъжете, а впоследствие те да развиват качествата си в Локо и да му бъдат полезни.

Г-н Драганов, какво чувствате, когато идвате на „Лаута“?

– Това е моят дом и когато съм в него, винаги пускам снимки и публикации. Като малък аз бях тук, когато се строеше този стадион, а сега изпитвам същите емоции, след като съм свидетел и на реновирането му. Надявам се, че за 100-годишнината на Локомотив ще имаме най-хубавия стадион в България и на него ще играем паметни европейски мачове. Надявам се и аз да имам късмет да гледам такива, тъй като ще си остана локомотивец до живот.

Вашето послание към феновете на Локомотив?

– Да имат много щастливи мигове с тима и да продължават да го подкрепят по уникалния начин, по който само те могат. Да играеш и да се раздаваш за публиката на Локомотив е нещо специално, тъй като нашите фенове са най-достойните и най-уважаваните. За тях мога да кажа само едно – адмирации и шапки долу.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.