Betano Вземи бонуса

Славия може да зависи само от себе си

0
Славия
Снимка: Сайт на Славия

Отборът на Славия е длъжен да си постави висока цел за старта на пролетния полусезон в елитното ни първенство. Подопечните на Златомир Загорчич могат да стартират възможно най-силно и в първите шест пролетни кръга да спечелят между 13 и 15 точки.

Това е напълно постижимо, имайки предвид, че „белите“ приемат Пирин, Хебър и Арда, гостуват на изпадналия в криза през зимата Ботев във Враца и играят столично дерби с Локомотив на Националния стадион „Васил Левски“. Славия със сигурност няма да отпише и гостуването на Лудогорец, тъй като често е създавал проблеми на шампиона в неговия дом.

Ако Галин Иванов и компания успеят да спечелят подобен актив в първите си шест мача, това ще има троен ефект. Първо, Славия ще запази реални шансове за влизане в шестицата и възможно най-високо класиране в нея. Второ, ще респектира всички при майсторите с резултатите си, и трето, играчите на „белите“ ще придобият още по-голяма увереност в силите и ще повишат самочувствието си.

Обективно погледнато, Славия разполага с огромен отборен потенциал, както и с качество и дълбочина в състава, за да продължава да е фактор в елита и да бъде в горните етажи на класирането.

Със сигурност по време на зимната пауза Загорчич е коригирал някои неточности и слабости от есенния полусезон, за да може неговият тим да е по-конкурентноспособен през втория дял и да зависи единствено от себе си за резултатите и класирането.

Отборът на Славия отдавна е показал, че може да играе като равен с равен срещу всеки български съперник и на всеки стадион. Сега остава напролет да продължи в същия дух и да поддържа постоянно добро игрово ниво, за да спечели необходимите точки за постигане на крайната цел.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.