Сираков не е в позиция да повтаря грешката с Кордоба

0
наско сираков левски
Снимка: lap.bg

И до днес мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков вероятно съжалява за пропуснатата възможност през зимата да продаде Хосе Кордоба за над 2 милиона евро. Тогава „оправданието“  бе, че се чака нов собственик, който така и не дойде. Сега обаче оправдания за провалени сделки не може да има.

В последните дни стана ясно, че българският шампион Лудогорец проявява интерес към Ноа Сонко Сундберг. Разградчани са готови да платят 500 000 евро, а вероятно и малко повече. Да, сумата не е 2 милиона евро, на колкото е оценяван Сундберг от Transfermarkt, но и в реалния живот и в настоящата ситуация тези пари са добри.

Левски не е в положение да се пазари – нито за Сундберг, нито за някой друг от конвертируемите си играчи. Да не забравяме цел номер 1 пред клуба – да изчисти задълженията си към НАП. Дотогава всеки възможен лев трябва да се взима и внася по сметката на приходната агенция.

Ноа Сонко Сундберг

Трансфер на Сундберг в Лудогорец може да донесе на Левски над 1 милион лева, което е около 1/12 от целия дълг на клуба към НАП (11,8 млн. лева към 3 март 2023 г.). Вероятно зимата Сундберг щеше да струва повече, но така работи пазарът. След година пък Сундберг ще струва 0 лева и ще остави Левски с пръст в устата.

Сираков няма право да допуска грешката, която направи с Кордоба. Грешка, която до голяма степен доведе и до раздора в отношенията с Ивайло Ивков, а и със Станимир Стоилов. Този провален трансфер трябва да е  като обица на ухото за Сираков, защото сега за Кордоба вероятно не може да се вземе и половината от отказаните пари през зимата.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.