ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал Мадрид срещу Барселона: прогноза, последни новини, статистика и вероятни състави

0
Реал Мадрид и Барселона
Реал Мадрид и Барселона (Снимки: БТА)
Прогноза
Победа за Реал Мадрид2.022.05
Над 2.5 гола в мача1.421.45

*Коефициентите подлежат на промяна

Време е за голямото дерби на Испания! Вечните съперници Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в първото за сезона издание на „Ел Класико“ в събота (26 Октомври) от 22:00 часа на стадион „Сантиаго Бернабеу“ от 11-ия кръг на Ла Лига.


Последни новини за Реал Мадрид

Феновете на Реал Мадрид ще искат да видят повторение на предишния резултат на отбора, след като „Лос Бланкос“ надделяха над Борусия Дортмунд с 5:2 в повторение на миналогодишния финал в Шампионската лига след обрат през второто полувреме и хеттрик на Винисиус Жуниор.

Старши треньорът Карло Анчелоти, обаче, получи доста неприятни новини преди големи сблъсък в събота, след като стана ясно, че вратарят Тибо Куртоа и нападателят Родриго няма да играят поради контузия. Белгиецът е с контузия в адуктора на левия крак и ще пропусне следващите 2-3 седмици, докато бразилецът също ще отсъства за около толкова заради мускулно разтежение в десния бедрен бицепс. Давид Алаба и Дани Карвахал остават трайно извън игра, докато Браим Диас ще бъде под въпрос.

Така Джуд Белингам може да бъде преместен в по-предни позиции на мястото на Родриго, а в центъра ще бъдат френското дуо Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга. Това ще бъде първо „Ел Класико“ за Килиан Мбапе, който ще води атаката на отбора. В отсъствието на Куртоа, под рамката на вратата ще застане Андрий Лунин, като украинецът се изправи на два пъти през миналия сезон срещу каталунците и се отчете с две победи.

Реал Мадрид все още няма загуба от началото на сезона в Ла Лига, но изостава с три точки от Барселона, който е лидер. Интересна статистика показва, че „кралете“ са запазили „суха“ мрежа само в един от последните си осем двубоя във всички турнири. Добрата новина, обаче, е, че Реал е непобеден в предишните си 29 мача в Лигата у дома.

Реал Мадрид
Отборът на Реал Мадрид (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Реал Мадрид е втори в Ла Лига с 24 точки след седем победи и три равенства, като изостава с три точки от лидера Барселона. Головата разлика на „Лос Бланкос“ е 21:7. Тимът е в сери от два поредни успеха в първенството, а миналата седмица надделя трудно с 2:1 като гост на Селта Виго.

„Белите“ записаха три поредни победи във всички турнири, след като във вторник победиха и Борусия Дортмунд в Шампионската лига с 5:2, където имат шест точки след три мача.


Последни новини за Барселона

Отборът на Ханс-Дитер Флик ще бъде пълен с увереност, след като победи Байерн Мюнхен в Шампионската лига с категоричното 4:1, а извелият отбора с капитанската лента Рафиня отбеляза хеттрик. Както стана ясно, Барселона е и лидер в Ла Лига с три точки преднина пред Реал.

Фермин Лопес направи първия си старт за сезона срещу Байерн Мюнхен и показа, че може да му се гласува доверие, докато Гави и Френки де Йонг също са отново на разположение в средата на терена. В игра срещу Байерн се завърна и Дани Олмо, което са все добри новини за Ханзи Флик. Въпреки това, германският треньор все още има някои кадрови проблеми, които са свързани с контузиите на вратаря Марк-Андре тер Стеген, защитниците Андреас Кристенсен и Роналд Араухо, халфа Марк Бернал и крилото Феран Торес. Под въпрос за сблъсъка пък остава Ерик Гарсия.

Прави впечатление, че в седем от общо 13-те мача на Барселона във всички турнири до този момент тимът е отбеляза три или повече попадения. Насочвайки се към това „Ел Класико“, обаче, каталунците нямат победа в това съперничество в последните си четири мача, като оставим настрана приятелските двубои. Последната победа на „Блауграна“ над Реал датира преди малко повече от 18 месеца, когато надделя с 1:0 за Купата на Краля на „Сантиаго Бернабеу“.

Барселона
Отборът на Барселона (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Барселона е първи в класирането на Ла Лига с 27 точки след девет победи и една загуба, като има 27 точки – с три повече от Реал. Головата разлика на тима е 33:10.

Каталунците са в серия от четири поредни победи във всички турнири и имат шест точки от три мача в Шампионската лига след успеха с 4:1 над Байерн Мюнхен в сряда вечер.


Реал Мадрид – Барселона един срещу друг

В исторически план двата гранда имат общо 257 мача помежду си, като Реал Мадрид е с лек превес от 106 срещу 100 победи за Барселона. Равенствата са 51 на брой.

През миналия сезон Реал и Барса се срещнаха три пъти, като „Лос бланкос“ постигна три победи – 2:1 като гост и 3:2 у дома в Ла Лига, както и с 4:1 във финала за Суперкупата на Испания.


Вероятни състави

Реал Мадрид (4-3-1-2): Андрий Лунин – Лукас Васкес, Едер Милитао, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди – Федерико Валверде, Орелиен Чуамени, Едуардо Камавинга – Джуд Белингам – Килиан Мбапе, Винисиус Жуниор

Барселона (4-2-3-1): Иняки Пеня – Алехандро Балде, Иниго Мартинес, Пау Кубарси, Жул Кунде – Педри, Марк Касадо – Рафиня, Дани Олмо, Ламин Ямал – Роберт Левандовски


Къде да гледаме Реал Мадрид – Барселона по ТВ?

Срещата между Реал Мадрид и Барселона ще бъде предавана на живо по MAX Sport 4 в HD качество в събота (26 Октомври) от 22:00 часа. За съжаление, онлайн мачът няма да бъде излъчван у нас, а който иска може да го намери в платформите за стриймове в интернет.


Прогноза за двубоя

Фаворитът на букмейкърите за победа в „Ел Класико“ е Реал Мадрид, който спечели и шестте си мача на „Сантиаго Бернабеу“ този сезон.

Затова и очакванията са „Лос Бланкос“ да добавят още един домакински триумф на сметката си, като по този начин удължат серията си без загуба срещу Барса на пет мача, въпреки добрата форма на каталунците.

И двата отбора бележат попадения, така че друг вариант за залог е общо над 2.5 гола в мача.

Още прогнози за Реал Мадрид – Барселона от типстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.