10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Популизмът на политиците ще съсипе българския спорт

0
футбол топка
Pixabay

В последните дни определени политици и партии опитват да прокарат закон, който може да унищожи българския спорт. Предвижда се гласуване за ограничаване и спиране на рекламите на букмейкърски компании в спорта. 

Ясно е, че всичко това е популизъм, а подобни идеи се бяха родили в главите и на други от парламента. Така вероятно ще спечелят няколко гласа повече на почти сигурните идващи отново избори, но ще съсипят едно от най-важните неща във всяка една държава – спортът. 

В България, а и е почти цял свят букмейкърските компании спонсорират спортните клубове и рекламират върху екипите, върху стадионите и къде ли не. Да, има държави, в които това е забранено, но това е в малък брой държави, които са невъобразимо по-добре от България във всяко едно отношение. Едва ли можем да се сравняваме по нещо, освен природа, с Швейцария или Австрия. Политиците нека направят живота на българина такъв, какъвто го живеят австрийците и швейцарците, а след това да мислят популистки закони. 

Дотогава букмейкърските компании трябва да продължат да бъдат основен спонсор на спортните клубове. Така е не само при нас, но и в най-големите във футболно и спортно отношение държави. Когато има действащи органи, комисии и закони, тогава не е проблем да има бетинг компании като спонсори. Явно за да се скрият недъзите на политиката у нас, се използва спорта и се прокламират закони, които го обричат. 

Тук не говорим само за футбол. Говорим за всякакъв спорт. Тези компании подпомагат финансово баскетбол, волейбол, различни индивидуални спортове. Редица клубове ще фалират, а спортисти ще се наложи да се насочат към друго, защото няма да имат възможност да се издържат. Това ли искат политиците? Или просто целта е да трупат точки на гърба на спорта? 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.