Betano Вземи бонуса

Пирин вече си има новия Безински

0
Илкер Будинов
Снимка: Сайт на Пирин

Пирин прави зимна селекция според възможностите си, но се вижда, че Христо Янев има набито око и вече привлече двама от най-перспективните ни родни играчи. Наред с нападателя на пловдивския Ботев Димитър Тонев, част от „орлетата“ стана и десният защитник Илкер Будинов. Продукт на школата на Лудогорец, през есента той бе даден под наем на варненския Спартак и беше твърд титуляр.

Илкер записа 9 мача за „соколите“, в осем от които започна в основния състав, но имаше малшанс да скъса мускул и се прибра в Разград, където го вдигнаха на крака със серия от процедури. Сега бранителят е напълно възстановен и отдаден изцяло на каузата на Пирин, като много скоро феновете на тима от Благоевград ще се уверят колко добър играч е той.

Огромен плюс за Христо Янев е, че може да използва Будинов на всеки пост в дясната зона, тъй като футболистът се справя еднакво добре като десен защитник, десен халф-бек и външен халф. Освен че има безспорни технически качества, Илкер е също бърз, пробивен, работоспособен и отговорен, и с голям аеробен капацитет.

В негово лице пиринци получават един готов играч и могат да са спокойни за своя десен фланг, тъй като със сигурност Илкер ще го уплътни между двете аутлинии и с изявите си ще е полезен както в защита, така и в атака.

Със сигурност времето ще работи за Будинов и с изявите си е напълно възможно той да припомни на благоевградската публика за нейните любими десни защитници, като Красимир Безински, Бог да го прости, и други.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.