10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Маркъс Рашфорд и Манчестър Юнайтед имаха нужда от това!

0
Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд
Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед дари позабравени емоции на „Олд Трафорд“ във вторник вечер. „Червените дяволи“ са напред в турнира за Купата на Лигата след 7:0 срещу третодивизионния Барнзли. Съперникът по никакъв начин не е мерило за моментното състояние на отбора, нито пък надпреварата някога е била сред приоритетите на английския колос. Успехът обаче е много ценен за сплотяване на колектива, допълнително настроение в съблекалнята и тонус. 

Психологията и футболът вървят ръка за ръка и това може да потвърди нападателят Маркъс Рашфорд. Бившият английски национал вкара два гола и получи много висока оценка от 9,3 в една от водещите анализаторски платформи. Всички фенове на Юнайтед знаят през какво премина Маркъс последната година. За него бе много важно да отбележи във втори пореден двубой, след като го стори и при победата с 3:0 над Саутхемптън във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд
Маркъс Рашфорд (Снимка: БТА)

Рашфорд има още какво да даде

Мнозина отписаха юношата на клуба след миналия сезон. Във Висшата лига Маркъс вкара едва 7 гола и даде 2 асистенции в 33 мача. Статистика, която не приляга нито на неговата класа, нито на стандартите за Манчестър Юнайтед. Проблемите му на терена резултираха в непристойно поведение извън него. През октомври бе забелязан да купонясва в дискотека, след като „червените дяволи“ бяха загубили от Манчестър Сити. А февруари се направи на болен и прекара две щури вечери в Белфаст.

Сега Рашфорд изглежда е изпъдил демона от главата си и го е оставил единствено в клубната емблема. В момента има нужда да вкарва колкото се може повече голове. Това е най-важното за един нападател от световна класа. Попаденията водят до глад за нови такива, а апетитът идва с яденето. Ако почувства отново онова желание за игра и гори на терена във всеки мач, то има още много какво да даде на отбора. 

Манчестър Юнайтед
Радост в Манчестър Юнайтед след поредния гол (Снимка: БТА)

Ериксен и Гарначо допринесоха за шоуто

Кристиан Ериксен също се разписа на два пъти. Датският полузащитник набира инерция, след като остана на пейката в първите три мача, а след това получи пет минути срещи Ливърпул (0:3). Ериксен най-после започна като титуляр срещу „светците“ миналия уикенд и игра много силно. Във вторник вечер срещу Барнзли даде и асистенция. Той може да донесе нужната дълбочина в състава на Ерик Тен Хаг. Жизненоважна в хода на дългия и претрупан с мачове сезон. Когато е във форма, Ериксен е богатство за всеки един отбор.

Алехандро Гарначо освен два гола даде и две асистенции при погрома. Аржентинецът е сред най-добрите играчи на „червените“ дяволи и за него срещите за Купата на Лигата са като спаринг. Поддържа игрови ритъм с тях. Иначе миналия уикенд… и той наказа Саутхемптън. 

Двама от голмайсторите при победата с 3:0 се разписаха отново три дни по-късно. А сега по два пъти. Все ясни сигнали за Тен Хаг.

Ерик тен Хаг
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг (Снимка: БТА)

Мина много време

Години наред Манчестър Юнайтед е синоним на провал. Дори и в това си състояние клубът все още е в топ 10 на спортните марки в цял свят и се радва на стотици милиони фенове от всяко кътче на земното кълбо. Дано управниците осъзнават добре, че с действията си рефлектират върху много човешки съдби. Победи като снощната със 7:0 трябва да са често срещано събитие, а не явление.

Защото не е нормално да те бият редовно с по 3:0 на „Олд Трафорд“. Някогашният „Театър на мечтите“ пък прокапва при всеки по-стабилен валеж. Спомените от ерата на сър Алекс Фъргюсън избледняват от година на година, а клубът върви по стъпките на Ливърпул и 30-годишната пауза без титла.

Мина много време от последния ден, в който Манчестър Юнайтед не беше синоним на провал, на надплащане при трансфери, на издънки у дома и в Европа. Дано Маркъс Рашфорд и останалите футболисти го осъзнават. И най-вече Тен Хаг.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.