ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Манчестър Сити и Ливърпул не се биха в динамичен мач на „Етихад“

0
Ерлинг Халанд, Върджил ван Дайк, Манчестър Сити- Ливърпул
Снимка: БТА

Манчестър Сити и Ливърпул не успяха да се победят в дербито от кръга на английската Висша лига. „Гражданите“ и „червените“ направиха бойко 1:1 помежду си, като със сигурност манчестърци трябва да съжаляват повече за изпуснатите две точки с това равенство.

Хегемонът на Англия наложи волята си още от първата минута и неспирно атакуваше вратата на мърсисайдци. Усилията на „небесносините“ дадоха резултат в средата на полувремето. Тогава Нейтън Аке се промъкна между трима от Ливърпул и намери Ерлинг Халанд на добра позиция. Норвежецът не се засуети особено и с отмерен шут в долния ляв ъгъл отбеляза 50-ия си гол в английския елит след пристигането си на Острова през 2022 година.

„Червените“ можеха бързо да отговорят, но Дарвин Нунес не успя да отбележи от малък ъгъл. Сити отвърна с шанс пред Алварес – аржентинецът бе неточен. След почивката „гаучосът“ изтърва ново добро положение за своите.

В 68-ата минута Сити вкара втори гол, но той бе отменен заради нарушение на Мануел Аканджи срещу вратаря Алисон Бекер.

Ливърпул дочака своя шанс десетина минуто по-късно. Точката за тима на Юрген Клоп донесе Трент Александър-Арнолд, който отбеляза с хубав удар за 1:1.

Сити остава на върха с 29 точки от 13 мача, а Ливърпул е на втора позиция с пункт пасив. Арсенал може да задмине и двата тима, тъй като е с двубой по-малко.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.