10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Люпко Петрович: ЦСКА има шанс за титлата, Мъри сгреши с Хамрун

0
Люпко Петрович
Facebook.com / CSKA

Легендарният сръбски специалист Люпко Петрович наскоро се завърна в България. Поредният му престой в Литекс вероятно ще е неговото последно футболно предизвикателствво, както съобщи самият той. Петрович даде интервю пред „Тема Спорт“, а ние ви представяме няколко акцента от него, касаещи най-вече двата столични гранда Левски и ЦСКА и неговия любим Литекс.

В Сърбия и в България сте били в най-много отбори. У нас в три – Левски, Литекс и ЦСКА, сега обратно в Ловеч…

– Левски и ЦСКА са като Звезда и Партизан в Сърбия. Щастлив съм, че съм тренирал двата най-големи отбора в България, а Литекс, който им отстъпва, е под номер едно в сърцето ми. Защото с този отбор съм постигнал резултати, които е трудно да направите в България. Харесвам и обичам всичките три отбора.

Има ли пари Литекс за Първа лига?

– Има, но въпросът е дали иска господин Ганчев да дава (смее се). Сериозно сега. Той има своя работа в ЦСКА

Ще открадне ли ЦСКА титлата от Лудогорец?

– Трудно. Мисля, че би било хубаво ЦСКА да стане шампион, но ще е тежко. Лудогорец 11 поредни години е първи. Аз не знам къща с толкова чаши да има… Имат много пари да купят добри футболисти. В България побеждават, но тази година съществува шанс за ЦСКА. За мен шансовете са 60% за Лудогорец и 40% за ЦСКА.

Къде в тези проценти е вашият приятел Наско Сираков?

– Той е мой втори брат. В Левски изкарах добри години и той е от хората, които познават много футбола. Драго ми е, когато се чувам с хората от Левски и с него. Мисля, че Левски има по-добър отбор от ЦСКА. Имат и добър треньор. Да, отпаднаха от малтийците в Европа. Стоилов беше мой играч. Преписваше ми тренировките. Добре се изучи, но понякога човек допуска грешки в голямото си желание да успее. Не може да отстраниш ПАОК и да отпаднеш от малтийци, които не са добър отбор, поне аз мисля така. Какво означава това? Грешка на треньора. Добрият треньор има добри резултати, слабият – слаби. Но Стоилов беше добър ход на Сираков. И днес е приет от феновете. Не се говори, че може да напусне дори и след толкова много поредни мача без победа. Всеки треньор има слаби периоди.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.