Inbet Inbet Inbet Inbet

Лудогорец приключи с Шампионска лига

0
Черно море - Лудогорец
LAP.bg

Българският шампион Лудогорец вече може да се счита за приключил в Шампионска лига. Тимът изтегли възможно най-тежкия жребий за третия предварителен кръг и го очаква потенциална среща с турския гранд Галатасарай.

Преди това Лудогорец трябва да преодолее шампиона на Словения Олимпия Любляна, докато Галата трябва да победи Жалгирис. И докато победа над Олимпия е по силите на разградчани, то Галатасарай вече идва твърде висока топка за тях.

На Балканите едва ли има по-силен отбор от този на Галатасарай. Стойността на отбора на Галата се оценява на почти 200 милиона евро. През това лято в тима бяха привлечени имена като Анхелино, Лукас Торейра и Уилфред Заха, а в отборе се подвизава и Николо Дзаниоло.

Само за тези трима играчи са оценявани на близо 50 милиона евро. За сравнение: целият отбор на Лудогорец струва около 42 милиона. Разликата в класите е огромна, а Лудогорец едва ли ще успее да я заличи само с мотивация.

Друг сериозен фактор са феновете. Галата има огромна фенска маса, която ще превърне в ад визитата на Лудогорец в Истанбул. Сериозна инвазия може да се очаква и на стадиона в Разград, където „зелените“ едва ли ще се чувстват като домакини.

Разбира се, Лудогорец не може да си позволи да мисли пораженчески, а напротив – тимът трябва да опита да покаже напук на всичко и всички, че може да се справи с толкова именит съперник. А ако го направи, несъмнено ще привлече вниманието на цяла Европа.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.