Betano Вземи бонуса

Ливърпул вече се надига от пепелта

0
Ливърпул фенове
БТА

Сезонът във Висшата лига едва приключи, но едно от разочарованията на кампанията Ливърпул вече показва, че си е взел поуки. Мърсисайдци, които до преди сезон бяха считани за бетонирани в топ 2 на Англия, завършиха едва на пето място през сезон 2022/2023. Реакцията на клуба обаче не закъсня.

В понеделник трансферното гуру Фабрицио Романо потвърди първия летен трансфер на Ливърпул – „червените“ договориха един от най-добрите халфове в света Алексис Мак Алистър, който бе в основата на спечелването на световната титла с Аржентина на Мондиал 2022 в Катар.

Алексис Макалистър

Този трансфер идва да покаже, че Ливърпул е твърдо решен да се завърне по-силен през новата кампания – с обновен състав и с нови амбиции за трофеи. Привличането на Мак Алистър дори още преди отварянето на летния трансферен прозорец дава знак, че Ливърпул няма да бъде пасивен през това лято.

През миналото лято Ливърпул отнесе много критики тъкмо за своята пасивна позиция на трансферния пазар. Клубът се нуждаеше спешно от подсилване в средата на терена, което така и не се случи. Бе привлечен единствено Артур, който се контузи още с идването си и си тръгна от „Анфийлд“ след 1 мач за цял сезон.

юрген клоп ливърпул

Ливърпул удари на камък с привличането на Джуд Белингам, но показа, че може да намери и друго решение – привличайки Мак Алистър, който също бе желан от Юрген Клоп. Ако преди година Ливърпул си мислеше, че ще задържи високото си ниво без нови попълнения, то сега ситуацията се променя.

Това лято ще покаже колко сериозни са амбициите на ръководството на Ливърпул да върне клуба на върха на световния футбол. Началото е добро, с привличането на Мак Алистър. Да видим какво ще бъде продължението…


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.