10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенди на Ботев изпратиха Димитър Вичев в последния му път

0
Ботев Пловдив
Стопкадър: You tube, Ботев Пловдив

Легенди от големия отбор на пловдивския Ботев през 80-те години на миналия век изпратиха Димитър Вичев в последния му път. Големият вратар на „канарчетата“ почина на 71 години и днес бе погребан в родния му Чирпан.

Да си вземат последно сбогом с Вичев дойдоха много от играчите на „жълто-черните“, които превърнаха този тим в синоним на атакуващ и романтичен футбол – Петър Зехтински, Атанас Пашев, Костадин Костадинов, Димитър Младенов, Запрян Раков, Георги Георгиев, Благой Блангев, Атанас Маринов, Трифон Пачев, Коста Танев и Марин Бакалов. Последно сбогом с Вичев си взе и бившият вратар на двата пловдивски клуба и Хебър Васко Василев.

От името на ветераните на Ботев Пловдив и Община Пловдив Петър Зехтински поднесе венци пред ковчега с тялото на неговия приятел и съотборник.

Бог да те прости, Димитър Вичев! Нека душата ти почива в мир!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.