10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кървав мач в Рим и фиеста в черно и синьо – кръгът в Италия

0
Лоренцо Пелегрини, Рома
Снимка: БТА

Шампионатът в Италия върви към приключване. Остават само 4 кръга до края, но шампионът вече е ясен, доста от евроквотите са разпределени, първият изпадащ също е сигурен.

35-ият кръг предлага доста. Магнетичен мач между Рома и Ювентус на „Олимпико“, гонитба за европейски места между Лацио, Наполи, Фиорентина, Рома, Болоня и Аталанта.

Стефано Пиоли пък вече се прощава с Милан, а същото важи и за предводителя на Юве – Макс Алегри. Всичко това и още много в следващите редове…


Лацио с последни напъни за евроквотите


Турбулентният сезон за Лацио е към своя край. „Орлите“, вече водени от Игор Тудор, имат задачата да надвият Монца като гост в мач от 35-ия кръг. С победа срещу „бианкоросите“ тимът от столицата почти сигурно ще си гарантира участие в Лига на конференциите догодина, заемайки седмото място. Римският гранд ще дръпне с 5 точки на Фиорентина и Наполи при оставащи два кръга.

В гостуването на Монца обаче Тудор ще трябва да се лиши от Марио Хила и Мануел Ладзари, чиито места вероятно ще бъдат заети от Патрик и Адам Марушич. Все още не е ясна и възможността на Иван Проведел да вземе участие в мача.

Монца на Рафаеле Паладино на практика доиграва сезона. Отборът от северна Италия е удобно разположен в средата на таблицата и не се бори нито за евроквоти като Лацио, нито за оставане. Самият Паладино се радва на огромно доверие от ръководството. Вероятно още през това лято работата му ще резултира в няколко многомилионни трансфери. Преди това, Паладино ще трябва да измисли как да се оправи срещу Лацио без наказания Роберто Галярдини и контузените Папу Гомес и Дани Мота.

Рафаеле Паладино
Рафаеле Паладино (Снимка: БТА)
Според бетано Лацио е фаворит на 1.82 коефициент. Ставката за домакините е 4.35, а за равенство 3.70.

Фестивалът на Интер ще мине през Сасуоло


Интер все още празнува титлата, въпреки че до края на кампанията си има три шампионатни ангажимента. „Нерадзурите“ гостуват на Сасуоло в мач от 35-ия кръг, явяващ се важен единствено за „неровердите“. Отборът на Давиде Балардини е на пет точки от спасителния бряг и задачата му за оставане в елита изглежда почти непосилна.

Неволите в Сас нямат край. Освен контузената голяма звезда Доменико Берарди, с травми са още заместникът му Саму Кастийехо и Грегоар Дефрел. Наказан пък е Руан. Балардини и младите момчета в зелено и черно ще направят всичко да се сборят с този двузвезден вече Интер, но докъде ще се прострят силите им, предстои да видим!

„Змията“ отпразнува бурно 20-ото Скудето, спечелено срещу Милан и вече гледа към лятото и следващата кампания. Единственият стимул за Симоне Индзаги и момчетата му е, че с четирите оставащи кръга има възможност да минат кота 100 точки. Очакванията са все пак Индзаги да ротира състава в Емилия-Романя, давайки шанс на всички да се насладят на магичните моменти около златото.

Интер шампионски парад
Интер шампионски парад (Снимка: БТА)
Очакванията на всички, включително betano, са Интер да победи. Ставката за шампиона е 1.50. Победа за домакините се оценява на 5.90, а равен резултат на 4.60.

Милан посреща Дженоа с мисълта за сребро


Почти сигурният сребърен медалист в Италия Милан посреща Дженоа на „Сан Сиро“. „Росонерите“ очакват лятото с леко свити сърца заради предстоящата треньорска смяна. Очакваше се Хулиен Лопетеги да замени Стефано Пиоли, но сред бурно фенско недоволство ръководството на клуба размисли за испанеца. Сега Пиоли кара последните си седмици начело на гранда, в които трябва да подпечата вицешампионската позиция.

На пътя на Милан застава Дженоа на Алберто Джилардино. „Грифоните“ са на само точка от математическо оцеляване в елита. През кампанията генуезци изненадаха приятно с атрактивен футбол и отворена игра. В Милано те ще пристигнат без бившия играч на „Дявола“ Жуниор Месиас, както и бранителят Матиа Бани.

Проблемите на Миланело са доста повече в кадрови аспект. Майк Менян, Лука Йович, Рубен Лофтъс-Чийк със сигурност пропускат мача заради травми. Наказания търпят Давиде Калабрия и Юнус Муса, а под въпрос са третият страж Антонио Миранте и Пиер Калулу, завръщащ се след дълготрайна контузия. Французинът може да запише няколко минути според медиите в Италия.

Стефано Пиоли
Стефано Пиоли (Снимка: БТА)
Бетано не допуска изненада от Милан и му дава коефициент 1.47. Победа за гостите от Генуа се оценява на точно 7, а хикс на 4.35.

Рома и Ювентус в кървав сблъсък на „Олимпико“.


Дербито на кръга е на „Олимпико“ в Рим. Рома на Даниеле Де Роси посреща Ювентус на Макс Алегри току между двата си полуфинала с Байер Леверкузен. Точно както Пиоли в Милан, Алегри също кара последните си седмици начело на Ювентус. Наставникът вероятно ще бъде сменен от Тиаго Мота на Континаса.

Преди рокадата в Торино Алегри е с мисия да опази третата позиция. Болоня подгони Юве, който на теория няма да може да си осигури квота за Шампионска лига още този кръг, но ще е на пункт от това.

Рома загуби с 0:2 първия мач с Байер Леверкузен у дома. Неминуемо играчите на Де Роси ще мислят и за реванша в Германия с носителя на сребърната салатиера, но запазването на петото място е особено важно. Именно то дава последният спот на Италия за Шампионска лига догодина.

На Ботуша се надпреварват да отгатнат стартовите състави на Де Роси и Алегри. Най-хубавото за неутралния зрител е, че и двамата треньори нямат кадрови проблеми и ще разчитат на всичко най-добро.

Ромелу Лукаку, Рома
Ромелу Лукаку, Рома (Снимка: БТА)
Дербито на кръга означава изравнени коефициенти от BETANO. 1-цата за Рома е 2.82, равенството 3.10, а успех за гостите от Ювентус – 2.70.

Наполи ще опита да запази надеждите за евроизлаз


Наполи ще доизпие горчивата чаша от този сезон. Такова е положението под Везувий. Партенопеите гостуват на борещия се за спасение Удинезе в опит да оставят интригата за евроквотите. Лацио има 5 точки аванс пред деветия Наполи и осмия Фиорентина – и ножът, и хлябът са в „орлите“.

Шампионът от 2023-а година ще срещне свой стар познайник на треньорския пост отсреща. Фабио Канаваро застана начело на „фриуланите“ в опит да ги избави от мъките в Серия Б.

Легендарният защитник е икона в Неапол, но сега ще иска да препречи пътя на Франческо Калцона и подопечните му. Канаваро ще търси първа победа след назначението си – той загуби от Рома с 1:2 и направи равен с летящия Болоня досега. На „Дачия Арена“ ще пристигне разяреният тим от Неапол, който обаче ще бъде без Пьотр Желински и Пиерлуиджи Голини.

Фабио Канаваро
Фабио Канаваро (Снимка: БТА)
Betano не дава много шанс на Удинезе за победа – 3.70 срещу 1.98 за Наполи. Равенството се котира на 3.65.

Кръгът в Серия А:

Петък, 21:45| Торино – Болоня
Събота, 19:00| Монца – Лацио
Събота, 21:45| Сасуоло – Интер
Неделя, 13:30| Каляри – Лече
Неделя, 16:00| Емполи – Фрозиноне
Неделя, 16:00| Верона – Фиорентина
Неделя, 19:00| Милан – Дженоа
Неделя, 21:45| Рома – Ювентус
Понеделник, 19:00| Салернитана – Аталанта
Понеделник, 21:45| Удинезе – Наполи

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.