10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Качество, а не количество – ЦСКА имаше нужда от това

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

Дълго време бяхме свикнали да виждаме огромно текучество в ЦСКА. Всеки полусезон „червените“ се разделяха с по няколко основни футболисти, а в същото време взимаха техни заместници, които тепърва трябваше да се климатизират към родния футбол. 

Понякога продажбата на звездите беше неизбешна. Такива бяха случаите с Фернандо Каранга, Али Соу, Жорди Кайседо и други. Няма как да задържиш футболист, решен да си тръгне за четири пъти по-висока заплата… 

Сега е различно. В началото на сезона Саша Илич получи възможността да привлече напълно нов отбор, с който да атакува така бленуваната 32-ра шампионска титла на България. Постепенно играчите се сработиха и постигнаха историческите пет поредни победи при гостувания, за да зимуват на първото място. 

Тобиас Хайнц

Все пак, за да се детронира хегемона Лудогорец трябваше да бъдат изпълнени две важни условия. Първото е да не се стигне до раздяла с основни играчи. Колегата Ангел Домусчиев съобщи за оферта на стойност 3 милиона евро за острието Браян Морено. Ръководството е дало да се разбере, че няма да има компромиси и раздяла на всяка цена с основни футболисти в името на успех в битката с Лудогорец. 

Второто условие – да се вземат още 2-3 качествени попълнения, които наистина да са топ ниво за родните стандарти и с тяхна помощ везните до последния кръг да стоят наклонени към „Българска армия“. Привличането на Тобиас Хайнц с 15 гола за 2021 година беше силен ход, че се търси играч във форма, макар и с не малко пари за трансфер и висока заплата. 

Минаха времената, в които ЦСКА се опитваше да върне към футбола състезатели без нито един мач за период от две години и тн. Отборът имаше нужда от това – качество, а не количество. С още едно-две попълнения този отбор има сериозен шанс да вдигне 32-ата, но дори и в момента разполага с отлична селекция. Контузии и наказания обаче биха създали големи главоболия през пролетта. 

ЦСКА Назон

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.