10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гръм от ясно небе: Люпко Петрович се завърна в българския футбол

0
Люпко Петрович
Снимка: lap.bg

Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович са завърна на родна земя. Европейският клубен шампион с Цървен звезда от 1991-а година е новият спортен директор на втородивизионния Литекс.

Сърбинът бе представен официално пред медиите. 75-годишният специалист коментира завръщането си при „оранжевите“, с които спечели Купата на България през сезон 2003-2004 година.

„Радостен съм, че отново съм в Ловеч. В България съм работил за трите най-добри отбора – Левски, ЦСКА и Литекс. Любимото ми място обаче е Ловеч“, заяви Петрович, който у нас има престои още в Левски и ЦСКА.

„Другото, което ме накара да се върна е, че ще работя с млади футболисти. За да няма интриги изяснявам, че ролята ми ще е да помагам с опита си и каквото мога на треньорския щаб, воден от Андрей Андреев”, добави той.

„Ще сме екип. Поставили сме си цели – отбора ни да играе качествен футбол и да постигне възможно най-високо класиране, включително и първо място във Втора лига“, каза още Петрович.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.