ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Емил Кременлиев пред Nostrabet: Арда е хубаво място за правене на футбол

0
Емил Кременлиев
Снимка: Емил Кременлиев Източник: Сайт Арда

Емил Кременлиев е герой от САЩ 94 и един от футболистите, които са ставали шампион на България и са печелили Купата на страната с Левски и ЦСКА.

През последните години той работи за Арда, като в момента предава своя богат опит и умения на юношите старша възраст на клуба.

Пред Nostrabet.com Кременлиев изразява мнение за предстоящите четвъртфинални мачове от Европейското първенство в Германия и очакванията си за представянето на отбора от Кърджали през новото първенство.


Г-н Кременлиев, още първия четвъртфинал противопоставя един срещу друг Германия и Испания. Има ли фаворит в сблъсъка между тези световни сили?

– Това е финал преди финала, макар че на такива големи първенства има такива закономерности, според които не е казано, че който тръгне силно, завършва силно или обратното. Това ще е интересен двубой и всеки има своите достойнства. Испания впечатли дотук, тъй като играе нападателно, но в някои случаи и хазартно. Това отваря пространства отзад и се предполага, че немците ще заложат на бързи състезатели и ще търсят тези пролуки. Като цяло обаче ни очаква равностоен мач с непредвидим изход.

Дава ли домакинството предимство на Германия?

– Не мисля, защото, ако говорим за домакинство, Турция е по-домакин от Германия. Може би прословутата немска дисциплина и концентрация в такива моменти, когато най-трябва, ще излезе на преден план. Германците винаги започват бавно, леко и тромаво, и накрая стигат до финала, така че ще направят всичко възможно да го постигнат и сега.

Вашият коментар за решението на Тони Кроос да спре с футбола след турнира?

Само може да съжаляваме, че такъв играч се отказва, след като гледаме какви други футболисти продължават да играят. Жалко за футбола е, че той приключва, все си мислех, че можеше да ни радва още малко.

Как виждате Англия – Швейцария?

– Тук сто процента съм убеден, че Швейцария ще продължи напред.

Защо сте толкова категоричен?

– Защото швейцарците очароват с играта си, а англичаните разочароват. Футболистите на Саутгейт са изцедени и изтощени, и при тях няма хъс. Имаха десет минути хаос и центрирания срещу Словакия, и си бяха отишли, но невероятен късмет ги покри.

Коя е причината Англия да страда?

– Смятам, че са пренаситени от тежкото им първенство и нямат сили. Имат, разбира се, класни изпълнители, които понякога се концентрират и тръгват да направят нещо, но то е за момент. Отзад също са нестабилни и всеки отбор срещу тях излиза много повече на положения, отколото те.

Португалия – Франция също изглежда като Черешката на тортата в тази фаза.

– Това дори ще е по-равностоен двубой, отколкото Испания – Германия. Двата съперника са с изравнени възможности и разполагат с много големи футболисти и много големи звезди, и допускам, че случайна грешка ще наклони везните към единия. Иначе шансовете са 50 на 50.

Възможни ли са продължения, защо не и дузпи?

– Всичко е възможно в мач като този. Ако двата отбора не сбъркат, тъй като в защитен план ще са концентрирани и мобилизирани, е твърде вероятно победителят да не бъде излъчен след редовното време. Мисля, че напред няма да рискуват да хвърлят повече играчи, защото имат достатъчно качествени такива и ще дебнат своя миг.

Мбапе ще се справи ли със счупения си нос?

– На него носа ще му пречи само във въздушните двубои, но неговата сила е на земята. Това е най-острият и стойностен нападател на Франция, и един от най-бързите в света. Неслучайно всеки съперник взема мерки срещу него, за да не му оставя пространство. Първо го поема най-близкият човек, а до него още двама подсигуряват, тъй като ако Мбапе остане сам с топката и тръгне на скорост или се измъкне от опеката, е в състояние да създаде проблеми на всеки противник.

Роналдо пропусна дузпа срещу Словения и е разклатен психически. Ще разчита ли на него Роберто Мартинес?

– Роналдо няма да играе само ако той не иска. Това, което прави вече 20 години на терена, е изумително. Да поддържаш толкова години и на тази възраст такава физическа форма – явно има извънземни неща при него или медикаменти, за които не знаем, щом при Кристиано няма пренасищане от толкова мачове, ситуации, скачане, блъскане и бягане. Това е футболен феномен.

Какви са шансовете на Турция срещу Нидерландия?

– Бих казал реални. Приятно съм изненадан от Турция срещу Австрия, тъй като мислех, че австрийците ще спечелят. Но те бяха надиграни от турците и чак след 0:2 поеха инициативата, както беше в първите 10 минути. Турците са млад отбор, но със самочувствие, което обаче е логично, след като петима са родени в Германия, а другите играят в европейски клубове.

Нидерландия обаче набира скорост.

Така е, но все пак биха румънците, които от всички осминафиналисти имаха най-малка стойност като отбор. Тимът на Едаурд Йорданеску нямаше класата на другите, тъй като няма играчи в тимове от петте най-добри първенства. Така че този успех на Нидерландия не бива да заблуждава. Отделно Турция ще има импулс да постигне нещо голямо и нейните футболисти са гладни и жадни да успеят. Публиката също ще им даде мощна подкрепа. Аз например такъв шум като на Турция – Австрия не бях виждал, и то през всичките 90 минути турските фенове не спряха. На трибуните имаше и австрийски, но те не се чуха. Явно турците са фанатици.

Кои ще играят на финала и кой ще вдигне трофея?

– Финалът ще е между Германия и Швейцария, а титлата ще е за домакините.

Г-н Кременлиев, използвам възможността, че разговаряме, за да Ви попитам какъв Арда очаквате през следващото първенство?

– Със сигурност няма да е по-различен тим от последните години. Арда ще продължи да залага на български играчи, да играе добър футбол и да е фактор в групата на майсторите. Целта ще е бараж за Европа, а ако не успее, да завърши в златната среда.

Как ще се отрази на клуба завръщането на Александър Тунчев като старши треньор?

– Това е правилен ход, тъй като преди това Тунчев работи две години на „Арена Арад“ и обстановката и повечето играчи са му познати. Той със сигурност ще иска да надгради и отчитайки, че Арда е едно хубаво място за правене на футбол, ще има спокойствието и подкрепата на всички, за да успява да пресъздава идеите си.

Ако Станислав Иванов бъде продаден, как може да бъде заместен?

– Такива футболисти като Станислав трудно може да бъдат заместени изведнъж, тъй като е класа и водеща фигура и се представи на високо ниво и през изминалата кампания. Освен че е най-силният и най-конвертируемият играч на Арда, Станислав стигна до националния. От друга страна обаче футболът е и бизнес, и ако Иванов бъде трансфериран, Арда ще получи добра сума за него, която ще може да се инвестира в нови попълнения и инфраструктура.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.