10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Емил Ангелов-Бабангида пред Nostrabet: Този отбор на Левски е способен на големи неща

0
Емил Ангелов
Снимка: Емил Ангелов Източник: Личен архив

Легендата на Левски, Емил Ангелов – Бабангида, даде ексклузивно интервю за сайта Nostrabet.com. Той коментира силното начало на Левски в efbet Лига, потвърждавайки, че всички фенове на клуба искат да виждат подобни игри.

Бившият стрелец погледна и към голямото дерби в утрешния ден срещу състава на Лудогорец на „Хювефарма Арена“. Ангелов смята, че за Левски предстои доста тежък мач, но прогнозира, че „сините“ най-малкото няма загубят.


Здравейте, господин Ангелов! Левски започна по ударен начин сезона в efbet Лига. Очаквахте ли чак толкова силни първи мачове за „сините“?

– Ами, ако трябва да съм честен, винаги сме очаквали Левски да играе този футбол, който да плакне окото на всички фенове. Ако кажа обаче, че съм очаквал точно такъв агресивен и ефективен старт, то не бих бил искрен. Виждате последните мачове от миналия сезон загатваха за потенциал, но нямаше постоянство, докато сега то е налице. Това е радващо за всички фенове на Левски, включително и за мен.

Отборът играе офанзивен и много ефективен футбол. Това ли е обликът, който всички фенове на тима искат да виждат?

– Да, приятно е за окото на феновете. Всичко върви по план, но първенството тепърва започва и следват много по-тежките мачове. Ако там се покаже постоянство и добри игри, то ще се затвърди мнението, че отборът започва да показва истинския дух на Левски. Има обаче прекалено много мачове и не е хубаво да се избързва с каквито и да е заключения и анализи. Трябва да се работи в зададената от треньорите посока. Най-добре е да се наслагва върху победите, а не да се говори прекалено много.

Какво промени Станислав Генчев, за да изглежда толкова по-убедително Левски в момента, спрямо миналия сезон?

– Аз не съм вътре в щаба или около тях, но се вижда промяна. Моето мнение е, че Генчев е вдигнал дисциплината в отбора. Ако има дисциплина, то винаги ще има и успехи, това е доказано през годините от някои от най-големите специалисти в света на футбола. Това е по-важното. Момчетата се вижда, че знаят какво правят на терена, а извън него няма разправии и неуредици. Това е ключовият фактор.

Помним и какво направи Генчев в Крумовград през миналата кампания. Това ли е сред най-добрите млади треньори в България?

– Разбира се. Ние сме били колеги, играли сме заедно и в Левски, познавам го добре като човек. Той има много добри качества, той е голям човек и лидер. Неизбежно е да има успехи и като треньор, защото знае как да се държи с играчите. Искам да подчертая обаче и ролята на щаба около Генчев, включително и хора като Живко Миланов. Него също го познавам добре, той дава всичко от себе си. Тази сплав дърпа клуба напред. Дарко Тасевски също се присъедини наскоро, за него не мога да кажа нещо конкретно, но той също е много добро момче.

Заговори се вече за битка за титлата. Това ли е трябва да е целта, или на първо време място в челната тройка е основното намерение?

– Левски винаги се е борил да е шампион и да е силен на всеки фронт. Навярно играчите ще се борят със зъби и нокти за това, но ще е необходимо време и постоянство. Това са футболни клишета, но ако обърнем внимание, то те са реални. Има нужда от постоянство и на публиката, по отношение на посещаемостта. Всички тези фактори изграждат цялото. Ако това присъства, то са възможни големи неща.

Обединяват ли силните представяния на терена и феновете след трудностите през последната календарна година?

– На това се надяваме всички фенове и хора, които милеем за Левски. Почитателите винаги са били заедно. Не мисля, че е имало чак такива брожения, нормално е да има различни гледни точки и не може да делиш феновете на две. Има „фен“ в единствено число и те са такива доживот.

Предстои първото голямо изпитание за сезона – визита в Разград на Лудогорец. Какви са Ви очакванията за този дуел?

– Левски в последните години показва, че играе успешно в Разград и обичайно се противопоставя по-добре от останалите тимове в България. Левски много добре познава Лудогорец, а и Генчев е работил много време там и познава атмосферата. Очаква се голям мач, който вероятно ще премине в руслото на тактическото надлъгване. Оттам насетне ще се реши крайният изход от индивидуалните качества. Не бива да забравяме, че отборът на Разград е с много силни единици и за Левски предстои доста сериозен мач.

„Орлите“ понесоха тежък удар преди дни в ШЛ. В каква насока може да окаже това влияние на тима?

– Аз мога да говоря от гледна точка на човек, който е печелил и губил мачове. Загубили са с голям резултат, може да има леко разочарование, но надали ще загубят мотивацията си за игра. Във футбола най-хубавото е, че след всяка загуба има следващ мач, в който може да се поправят грешките. Не мисля, че Лудогорец може да влезе в някаква дупка, която да им попречи.

Разбрахме, че наставникът Геогри Дерменджиев също е бил освободен. Затруднява ли по този начин подготовката на Левски за мача?

– По принцип смяната на треньора е нож с две остриета. Или това ще подтикне играчите да се докажат пред новия наставник, или идва човек, който не е достатъчно подготвен и няма подход към отбора. Така може да възникне проблем. Не мога да съм сигурен как ще се развият нещата, но възможните сценарии са тези.

Една прогноза за мача?

– Ако трябва да бъде честен, то трябва да кажа или победа на Левски, или равенство.

И за финал, господин Ангелов – какво пожелавате на Левски и на „синята“ общност през следващите месеци?

– Пожелавам „синята“ общност един път завинаги да се порадва на трофеи и да си върне старото самочувствие. Пожелавам им да станат шампион и догодина да играем в евротурнирите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Емануил Тодоров
Емануил ТодоровЕмануил има зад гърба си повече от 5 години опит като спортен журналист и анализатор на футболни мачове. Той се специализира в даването на футболни прогнози за мачовете от водещите първенства в Европа и България.
Коментирай

Няма коментари.