10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Джокович и правилата: Защо сърбинът изгони брат си

0
Новак Джокович
Снимка: Twitter

Преди дни легендата Новак Джокович спечели подгряващия турнир на АТР за надпреварата от Големия шлем – Australian Open, а едно от нещата, които направиха най-силно впечатление беше, че Ноле изгони от своята ложа брат си Марко, както и двама души от екипа си – мениджъра си Едуардо и Елена, която отговаря за връзките с чуждестранните медии.

В ложата на Джокович има строг начин на сядане и ред. На първият ред сядат хората от професионалния му екип, зад тях са членовете на семейството, а на трети ред са приятели и бизнеспартньори. Изгонените Едуардо и елена отговарят за поведение на хората от третия ред.

За много хора това се стори странно и почти скандално, но всъщност не е така. От една страна Джокович е известен с това, че има определени правила за своята ложа и всички са длъжни да ги спазват. От друга страна ложата е мястото, върху което сърбинът изпуска емоциите си.

Независимо дали е гняв или радост, ложата винаги е „отдушникът“ за Джокович. Това важи и за много други тенисисти, затова и виждаме често как те влизат в пререкания с хората от своя екип. Просто така изхвърлят емоциите си.

Понякога се преминават границите, както бе в случая с Джокович, но това е нещо нормално и не е странно. Жокера най-често се обръща към ложата си, когато играта му не върви. След като Джокович се обърне към ложата си има пет различни варианта за продължение:
1. Коментира с тях, че съперникът му има късмет, когато няколко пъти топката падне на линията или от мрежата в полето на Ноле
2. Когато не е доволен от играта си се обръща към екипа и коментира какво не върви по план и какво не е добре
3. Новак коментира негативно играта си, но най-вече за да получи съвет или обратна връзка от Горан Иванишевич. С него двамата комуникират само на тема тактика и неща, които прави на терена.
4. Ако съветът на Иванишевич не се окаже полезен, тогава той възразява срещу неговия коментар или срещу това, което му е казал да промени в играта си.
5.Джокович иска да промени нещо крайно в играта си и тогава атакува яростно хората в своята ложа.

Част от репликите на сърбина:
– Не ми даваш добър съвет!
– Не участвате достатъчно в играта!
– Не следите играта ми!
– Излез навън! (когато е най-ядосан)

Всеки тенисист има различни желамния от своята ложа. Някои искат подкрепа, други искат да усетят спокойствие, а трети обичат да излеят гнева си върху хората в ложата си.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.