10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА се разделя с фирмата, която проектира стадион „Българска армия“?

0
ЦСКА фенове Българска армия
Facebook

Предстои раздяла между лидера в първенството ЦСКА и германската фирма Sportfive. Компанията, която е построила и менажира доста стадиони по света, трябваше да бъде главен координатор и на новия дом на „червените“, но това няма да се случи. До дни се очаква „червените“ да обявят новината, а същото ще стори и „Спортфайв“.

Това, което разделя двете страни, е различният тип проектиране и строеж. Получили са се разлики от предварителни планове, които не отговарят на амбициите и репутацията и на българския клуб, и на немската фирма. 

Българска армия ЦСКА

Преминава се към по-опростен модел на конструкция и проект, което вече се различава от предварително представения. Новият вариант значително отдалечава „червените“ от европейския тип стадион – такъв, какъвто феновете очакваха и желаеха.

На 21 юни 2022 г. ЦСКА и „Спортфайв“ дадоха съвместна пресконференция на „Българска армия“, на която бяха представени плановете за новия стадион. Тогава бяха посочени няколко ключови дати, като самият строеж на новия стадион да стартира от 1 април 2023 г.

Предварителните разчети сочеха, че изграждането на новото съоръжение в „Борисовата градина“ ще струва между 80 и 90 милиона лева.  

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.