10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА обяви името на новия си старши треньор

0
Томислав Стипич
Снимка: facebook.com/rigafootballclub

Хърватинът с германски паспорт Томислав Стипич е новият старши треньор на ЦСКА. За последно той е бил начело на латвийския Рига. С него печели Купата на Латвия и остава на точка от титлата в местното първенство. Преди товa завоюва Купата и със скромния Ауда, който никога не е имал трофей в своята витрина.

„Вашите мечти са вече мои мечти. Вярвам, че отново можем да бъдем най-добрите“, са първите думи на новия треньор след обявяването на новината.

Специалистът се е разписал върху договор за 1+1 години.

Щабът му

Помощник-треньор на Томислав Стипич ще бъде латвиецът Сергей Козанс, който е неговата дясна ръка. Наставник на вратарите ще е Горан Брашнич, бивш национал на Босна и Херцеговина, а впоследствие и треньор на представителния тим на родината си.

Кондиционен треньор ще бъде Миленко Кумич с повече от 9 години опит в сферата. Според официалния сайт на „червените“ той е специализирал във футбола и разработил множество програми за реализиране на пълния потенциал на играчите и достигане на пика в точния момент. 

Официалното представяне на Стипич ще бъде на 10 юни, за когато е предвидена пресконференция. На нея трябва да бъдат обявени още много промени в 31-кратния шампион на България.

Томислав Стипич
Томислав Стипич (Снимка: cska.bg)

Стил на игра

Предпочитаната от Стипич схема е 4-3-3, което е нещо много различно от последните тактически постройки на ЦСКА. Хърватинът изповядва офанзивен стил и това със сигурност е било решаващо при избора му. Припомняме, че до последния момент ръководството на „червените“ умуваше между трима чуждестранни специалисти.

Без работа е от края на 2023 година, когато губи титлата с Рига с 1 точка пасив от РФС, друг силен отбор от столицата на Латвия. Възпитаниците на Стипич водят с три точки три кръга преди края, но въпреки това изпускат отличието.

Преди това е водил втория отбор на Инголщад, Ерцгербирге Ауе и Щутгартер Кикерс в Германия. Бил е начело на Грасхопърс (Швейцария) и Славен Белупо (Хърватия).

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.