10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА нанесе първа загуба на Локо Пд със страхотна игра

0
ЦСКА Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

ЦСКА надигра тотално и победи с 2:0 Локомотив Пловдив в последния мач от 12-ия кръг на еfbet Лига. Агитката на „червените“ откри подобаващо гостуващата трибуна на „Лаута“ и видя най-добрите 90 минути от своите любимци през сезона. Предлагаме Ви галерия от мача.

Четвърт час след началото топката се озова в краката на Майкъл Естрада в наказателното поле. Еквадорецът стреля силно по диагонала, но кълбото премина встрани от гредата. Само пет минути по-късно той се реабилитира. Марселино Кареасо открадна владението в центъра и намери Линдсет, който мигновено изведе Естрада сам срещу Динко Хоркаш. Голаджията простреля стража от воле с левия крак.

Три по-късно Естрада получи нов отличен пас от дълбочина, но техничният му опит да прехвърли вратаря се озова в напречната греда. След половин час игра дойде поредният невероятен пропуск на ЦСКА. Хайнц изпълни пряк свободен удар, с който изведе Дюкенс Назон сам срещу Хоркаш, но ударът на хаитянина беше в обсега на стража.

Пет минути преди почивката Естрада притисна Али на дясното крило и му открадна топката, навлезе в полето на пловдивчани и продължи към непокрития Назон, който хладнокръвно удвои преднината на „червените“. В заключителните секунди Бизона пропусна дузпа за нарушение срещу него. Изстрелът му в средата на вратата беше отразен от Хоркаш с крак.

ЦСКА Локомотив Пловдив

Пропуските на гостите продължиха и през второто полувреме. След около час игра Амос Юга изведе Назон сам срещу вратаря със страхотен разсичащ пас. Хаитянинът финтира Афе Али и стреля, но Хоркаш отново парира опита му. В края на мача Майкъл Естрада беше заменен принудително. Не е ясно какво е състоянието му, като страховете в „червено“ са, че може да пропусне Вечното дерби.

Сблъсъкът с Левски е в събота от 14:45 на Националния стадион „Васил Левски“. С победата си днес „армейците“ се изкачиха на трето място във временното класиране и са с 5 точки по-малко от Локо Пловдив, но и с мач по-малко. За ЦСКА по-впечатляващо бе, че надигра тотално първия във временното класиране и изпусна да го унижи на собствен терен.

ЦСКА на Лаута

Мнението на Нестор Ел Маестро след края на срещата. Ето какво сподели и Иван Турицов секунди след последния съдийски сигнал. Предлагаме Ви и любопитния коментар на Александър Томаш за двубоя.

ЦСКА Локомотив Пловдив

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.