10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Канада срещу Уругвай: Прогноза, превю и вероятни състави

0
Канада срещу Уругувай Копа Америка 2024
Канада срещу Уругувай Копа Америка 2024
Прогноза
Победа за Уругвай с хендикап 0:12.522.37
Победа за Уругвай1.571.58

*Коефициентите подлежат на промяна

Канада и Уругвай влизат в битка за бронзовите медали на Копа Америка 2024. Двата отбора трябва бързо да забравят разочарованието от отпадането на полуфиналите, защото все още има за какво да играят на турнира.

„Кленовите листа“ отстъпиха на Аржентина с 0:2 в повторение на мача им от груповата фаза. Той завърши при идентичен резултат. Дебютантът в турнира обаче може да бъде горд с представянето си, а пък и бе елиминиран от световния шампион.

В лагера на Уругвай напрежението е значително по-високо. Стигна се до бой между футболисти и фенове на Колумбия след поражението на „урусите“ с 0:1 в много драматичен сблъсък. Дарвин Нунес бе сред най-дейните участници в мелето.


  • Канада срещу Уругвай (мач за трето място)
  • 3:00 ч., 14 Юли (неделя) 2024 г.
  • „Банк ъф Америка Стейдиъм“, Шарлът
  • MAX SPORT 3


Канада заслужава награда за усилията си

Отборът никога не бе участвал на тази надпревара, но успя да се класира по-напред от колоси като Бразилия, Чили, Мексико и тн. Футболът далеч не е най-популярният спорт в Канада. Инвестициите в него обаче са много сериозни през последните години и един медал от Копа Америка би бил перфектната реклама на играта. И чудесен стимул за по-сериозното й популяризиране в северната държава.

Селекционерът на отбора Джеси Марш ще може да разчита отново на защитника Дерек Корнелиус. Полузащитникът на Милан Таджон Бюканън обаче е извън сметките, след като счупи пищял на тренировка и трябваше да претърпи операция. В негово отсъствие очакваме Ричи Лареа, играч на местния Торонто.

„Кленовите листа“ бяха определени като „много труден противник“ от селекционера на Аржентина Лионел Скалони. Той е един от многото, които предричат бляскаво бъдеще на отбора, съставен предимно от млади момчета. 

Канада
Канада (Снимка: БТА)

Уругвай има нужда от пренастройка

Звездата на Ливърпул Дарвин Нунес и защитникът на Барселона Роналд Араухо участваха в сбиване след края на полуфинала. След последния съдийски сигнал група от уругвайски футблисти се качи на първите редове на трибуните, където се разрази сериозен спор с фенове на съперника. Твърди се, че те са притеснявали семействата на играчите.

Сега всички в лагера трябва да се пренастроят и да се концентрират изцяло върху следващия мач. Инцидентът би могъл и да мотивира Уругвай. В страната са бесни от организаторите, както и от поведението на колумбийските привърженици. Все пак трябва да се отчете и факта, че под афект не се действа най-правилно. „Урусите“ до известна степен преекспонираха ситуацията. Предстои да разберем и дали ще има наказания за замесените играчи. 

Иначе селекционерът Марсело Биелса все така няма да може да разчита на Араухо. Раздавалият юмруци снощи бранител ще се възстановява 6-8 седмици след полученото сериозно разтежение още в първия половин час на четвъртфинала с Бразилия. Проблеми с други контузени играчи няма.


Един срещу друг

Двете страни са играли само един мач помежду си – приятелска среща от 2022 година. Уругвай печели с 2:0 след голове на Николас де ла Крус и Дарвин Нунес.

Уругвай
Националният отбор на Уругвай (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Канада (4-2-3-1): Максим Крепеу – Алфонсо Дейвис, Камал Милър, Мойс Бомбито, Алистър Джонстън – Стефен Еустакио, Джонатан Озорио – Якуб Шафелбург, Джонатан Дейвид, Ричи Лареа – Кайл Ларин

Уругвай (4-3-3): Серхио Рошет – Матиас Виня, Матиас Оливера, Хосе Мария Хименес, Гийермо Варела – Николас де ла Крус, Мануел Угарте, Федерико Валверде – Максимилиано Араухо, Дарвин Нунес, Факундо Пелистри


Къде да гледаме Канада – Уругвай на Копа Америка 2024?

Двубоят ще се предава пряко по MAX SPORT 3. Ще бъде налична картина в качество HD редом със стандартното излъчване.

Онлайн няма да бъде излъчван пряко, защото сайтът на въпросната телевизия не предлага тази услуга.


Прогноза

Очаквам победа на Уругвай с повече от един гол разлика. Тук класата ще бъде решаваща в подобен късен етап от турнира. Двата отбора се подвизават по американските терени вече повече от месец.

Уругвайците имат значително по-голям опит на подобни футболни форуми и ще го използват. За Канада самото класиране на полуфинал се счита за огромен успех. Разбира се, по-сигурната прогноза е във вариант победа за Уругвай с какъвто и да е било резултат. Друг е въпросът дали ставката представлява интерес.

Още прогнози за Канада и Уругвай от типстъри можете да откриете в страницата на мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.