10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България победи Белгия на „United Cup“

0
Александър Лазаров
Източник: LAP.bg

България надделя с 3-2 победи над Белгия в двубой от тенис турнира United Cup в Австралия. В решителната среща Изабелла Шиникова и Александър Лазаров се справиха с Елизе Мертенс и Давид Гофен с 1:6, 7:6 (7:5), 10:6 и донесоха успеха за страната ни.

Срещата започна кошмарно и първия сет бе изцяло за белгийците, които го спечелиха с 6:1. Шиникова и Лазаров обаче не се предадоха и във втория сет стигнаха до тайбрек. В него резултата вървеше точка за точка, но в края нашите измъкнаха успеха със 7:5, с което изравниха резултата.

В последния тайбрек, който се игра до 10 точки нашите бяха безупречни и поведоха с 8:1. Последва леко отпускане, но до изненада не се стигна и успехът бе за нас след 10:6.

По-рано днес Гергана Топалова загуби с 4:6, 6:3, 0:6 от Мертенс, а Димитър Кузманов прегази Зизу Бергс с изразителното 6:2, 6:0.

България вече е с победа и загуба, а крайното класиране ще се разбере след двубоя между Гърция и Белгия. Нашите отстъпиха пред гърците с 1:4 в първия си двубой.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.