Betano Вземи бонуса

България ще гони дивото в Унгария

0
България - Черна гора Валентин Антов
LAP

Националният отбор по футбол на България излиза тази вечер за втория си мач от квалификациите за Евро 2024. „Лъвовете“ гостуват“ на тима на Унгария на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща, а срещата започва в 21:45 часа българско време.

„Трикольорите“ тръгнаха с поражение похода си към Европейското в Германия след година, след като допусна неприятна загуба от Черна гора с 0:1 като домакин в Разград. Това бе и първата загуба на Младен Кръстаич начело на българския отбор.

Срещу Черна гора „лъвовете“ излязоха с изключително млад състав, но и показаха доста притеснение и скованост в играта си. Илия Груев изпусна едно чисто голово положение, а Филип Кръстев допусна фаталната грешка при гола на черногорците. Даниел Наумов пък направи много силен мач на вратата с няколко ключови спасявания.

След като загуби от един от по-слабите отбори в групите, сега България ще трябва да потърси друг резултат срещу един от фаворитите в групата Унгария. Или както се изрази Йордан Лечков: „Изпускаме питомното и гоним дивото“. България е задължена да търси поне точка при визитата си в Унгария, ако иска да запази някакви шансове за излизане от групата.

„Имахме тежък мач срещу Черна гора. Отборът много се измори и даде много от себе си. Имахме два дни да се възстановим. Видяхме кое сме могли да направим по-добре. Подготвихме се добре за утрешния мач, който ще бъде тежък. Съперникът е много добър тактически и физически. Имаме план Б. Всеки треньор има план Б“, сподели Кръстаич преди мача.

Националният селекционер няма да може да разчита на Антон Недялков, който не отпътува с отбора, а под въпрос е и Петко Христов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.