10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борис Хвойнев пред Nostrabet: Радвам се, че Ботев печели и играе добре

0
Борис Хвойнев
Снимка: Борис Хвойнев Източник: Личен архив

Отборът на Ботев Пловдив има аванс само от един гол пред Жрински Мостар преди реванша от третия квалификационен кръг в Лига на конференциите, но пък има и нужния индивидуален и отборен потенциал, за да елиминира босненците и да участва в плеойфа за влизане в групите на европейския турнир.

Пред Nostrabet.com един от силните централни нападатели в историята на „канарчетата“ – Борис Хвойнев, изразява своите очаквания за двубоя в четвъртък в Босна и разкрива защо смята, че неговият роден клуб може да продължи похода си в Европа.


Г-н Хвойнев, как видяхте Ботев срещу Жрински Мостар в първата среща?

– Определено играхме много по-освободено психически и създадохме поне 7-8 чисти положения. Със сигурност щеше да е добре преди реванша да имаме по-голяма преднина, но и тази минимална победа ще ни донесе нужната увереност преди ответната среща.

Как си обяснявате пропуските на тима?

– Това е футбол и е нещо нормално да има пропуски. Някой път късметът те покрива и вкарваш, а друг път – не. Всичко се случва за стотни от секундата и може да прибързаш или да взимаш грешно решение, но фактът, че стигаме до положения, е голям плюс.

Спокоен ли сте за реванша, след като в първите си два мача на чужд терен в Европа „канарчетата“ имаха силни моменти и вкараха голове на по-силни съперници?

– Оптимист съм за гостуването в Босна, защото мисля, че играем добре като гости, и ако стабилизираме играта в средната линия и защита ще имаме положения, с които да ги матираме. Много е важно да играем разкрепостено, със самочувствие и отговорно.

– Как ще се отрази на тима липсата на контузения Антъни Уджа?

– Според мен той е най-класният централен нападател в първенството ни и е голяма загуба отсъствието му, но в същото време имаме Секулич и Мараш, които показват че имат класа да помагат с головете си отборът да побеждава.

Споменахте Алекса Мараш, който се отпуши срещу босненците. Като бивш централен нападател какво мислите за него?

– Щом е привлечен в Ботев, значи има необходимите качества да е полезен. Хубаво е, че вкара първия си гол в такъв важен мач, тъй като това ще му донесе увереност и по-голямо самочувствие, не само за реванша в Босна, но и занапред.

– Според Вас, има ли Ботев и други лидери освен Ивелин Попов, които ще са в състояние да му помагат да преодолява тежки моменти на терена и да постига своето?

– – Вижте, аз лично смятам, че след напускането на Тодор Неделев сякаш изгубихме облика си и това беше много голяма грешка на ръководството на клуба, но след идването си Ивелин Попов се оказа точният лидер , мотиватор и обединител и върна увереността на целия отбор. Иначе във всяка една линия разполагаме и с други стойности изпълнители със силен характер и манталитет на победители, и дано те също да бъдат обединителни фигури през тежкия сезон, който вече започна.

– В този си вид може ли Ботев да се справи успешно на три фронта през този сезон?

– Мисля, че тази година се вижда, че имаме и дълбочина в състава и ще може да правим нужните ротации, което, надявам се ще ни позволи да се борим успешно във всеки турнир и шампионата.

Къде има резерви отбора?

– Трябва да сме още по-агресивни в защита и средата на терена, и да показваме постоянство. Ако го направим, имаме големи шансове за призовите места.

Ако трябва да сравните „жълто-черните“ спортно-технически с другите водещи клубове у нас, какво бихте казали?

– Сравнения не бих искал да правя, но за мен Ботев е сред тези 5-6 водещи отбора, които ще направят битката за челото оспорвана и интригуваща.

Какво класиране в елита реално би отразило стойността на този Ботев?

– На Ботев винаги му приляга да се бори за медал и да играе в Европа.

Душан Керкез донесе Купа на Ботев, очаквате ли под негово ръководство отборът да продължи да успява?

– Мога само да поздравя Душан Керкез и екипа му за отличната работа, която вършат. След незабравимите години с Николай Киров и Иван Кочев начело, отново имаме отбор, който респектира, побеждава и играе добър и резултатен футбол.

Какво чувствате, когато виждате страстта на феновете на Ботев на реновирания „Христо Ботев“?

– За мое голямо съжаление още не съм имал честта да присъствам на мач на новия ни и модерен стадион, но повярвайте ми, преживявам много емоционално всяка една победа и неуспех на любимия ми Ботев. Нашите фенове са били и ще продължават да бъдат големият фактор, който ще движи отбора към едно по-добро настояще и бъдеще, и ако се обединят и спрат ексцесиите, които се разиграха по време на няколко домакинства, ще бъдем много по-силни и по-близко до големите в Европа. Пожелавам на всички ботевисти здраве, повече търпение и подкрепа за новодошлите, както и много незабравими емоции с нашия клуб.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.