БФС иска феърплей, а не си мърда пръста

0
ЦСКА - Лудогорец
LAP.bg

Българският футболен съюз, и по-конкретно неговата Комисия по етика и феърплей, призова за честна игра до края на шампионата в Първа лига.

„Комисията стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи и поведението на всички участници в тях“, пишат от БФС. 

Тези думи звучат красиво, но на практика не значат нищо. Вместо празнословия, от Българския футболен съюз можеха да си мръднат поне малко пръста за този прословут „феърплей“.

Ето един прост пример, с който БФС можеше да покаже, че му пука за феърплея в българския футбол – да направи мачовете на ЦСКА и Лудогорец по едно и също време.

бОяна бфс

Когато два отбора спорят за титлата, най-логичното нещо е да играят по едно и също време – за да не се влияят пряко от другия двубой.

Да, но в предстоящия уикенд ЦСКА и Лудогорец ще излязат в различни часове – „червените“ ще играят в 18:00 часа срещу ЦСКА 1948, а Лудогорец ще излязат в 20:30 часа срещу Левски.

Това на практика означава, че Лудогорец ще има предимство – ще знае какъв е крайният изход от мача на прекия му конкурент за титлата.

Дори само от този факт лъха на липса на феърплей. За какво БФС се упражнява да говори за честна игра, когато самата футболна централа не си мърда пръста, за да осигури справедливост?

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.