Betano Вземи бонуса

Арда вдига класата си през зимната пауза

0
Арда
Снимка: Сайт на Арда

В Арда работят професионално и правилно през зимната пауза и за разлика от други отбори, не вземат нови попълнения на килограм, а привличат добри играчи на определени постове, за да повишат вътрешната конкуренция и да вдигнат отборната класа.

С всеки изминал ден Александър Тунчев показва колко прави са били Ивайло Петков и другите шефове, когато го утвърдиха за треньор миналото лято. Под ръководството на Тунчев е очевидно, че кърджалийци се развиват в правилната посока, а и зимните покупки до този момент го потвърждават.

От Радослав Цонев се очакват свежи идеи и креативност в средата на терена, а Абубакар Тунгара и Преслав Боруков трябва да направят така, че атаката да бъде атомна. На проби в момента е също ганайски нападател и ако бъде одобрен, селекцията приключва, макар че тя винаги е отворен процес и отдаде ли се възможност да се привлече силен футболист, ще се стигне до трансфер.

Като цяло обаче Арда не зависи от това дали ще има сделка с ганаеца или друг атакуващ изпълнител. Защото в този си вид Тунчев разполага с балансиран, обиграни и сработен състав, в който са както доказани изпълнители, така и изключително перспективни играчи.

Този отбор дава индикации, че може да играе по-силно от есента и да печели повече точки напролет. Дали ще влезе в шестицата, дали ще бъде седми и ще играе бараж за Европа, или ще завърши на друго място във втората четворка, предстои да се разбере.

Сигурното е само едно – Арда ще гони упорито високите си цели, докато има теоретични шансове, но по-важно от това е, че клубът вече се превърна в прекрасно място за правене на футбол. Кърджалийци налагат и развиват качествата на младите, играят привлекателен и атакуващ футбол и доставят радост на своите фенове.

Затова адмирации за всички, които работят в Арда и имат принос да функционира пълноценно като един модерен клуб.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.