Betano Вземи бонуса

Арда може да се окаже точният клуб за Радослав Цонев

0
Радослав Цонев
Снимка: Сайт на Арда

Отборът на Арда и новото му попълнение Радослав Цонев могат взаимно да си помогнат. Разбира се, ако полузащитникът остане повече от един полусезон.

В случая кърджалийци получават готов изпълнител в златната за един футболист възраст, който е способен да внесе свежи идеи и креативност в средата на терена. Освен това Ради е и отличен изпълнител на статични положения, и като цяло с добрия си технически потенциал и опит, е по неговите сили да помага на тима да се развива в правилната посока.

И тук не говорим дали Арда ще влезе в шестицата или ще стигне до бараж за европейските клубни турнири, а говорим за перспектива. Защото проектът „Арда“ не е за един сезон и не зависи от класирането на подопечните на Александър Тунчев тази пролет.

От своя страна пък Арда предоставя страхотна възможност на Ради да играе малко по-дълго за един стабилен български клуб, да разкрива своите качества, да се чувства комфортно на терена и да изпитва удоволствие от играта.

Защото Ради е безспорно е надарен футболист, но до този момент по една или друга причина не е показал на българския терен в пълна степен това, което може, и нека го кажем направо, минава за недооценен футболист.

В Левски той дебютира много млад и не го изчакаха да се развие, а в Ботев Враца пък беше за кратко, но там високи цели няма. После излезе на гурбет в долните дивизии на Италия, а завръщането му в родното синьо гнездо също не се оказа ползотворен период.

Радослав и неговият близнак направиха жест към Левски и подписаха договор, когато клубът изнемогваше и бе докаран до просешка тояга. Онзи Левски нямаше отбор за титла, медали или Европа, но Ради не забрави откъде е тръгнал и това натежа върху избора му.

После обаче „сините“ се уредиха със спонсор и след като се завърна Станимир Стоилов немотията донякъде приключи. Започнаха да се привличат качествени играчи и Ради Цонев изведнъж стана излишен. Дори реално нямаше и заслуга за спечелената Купа на България, тъй като вече бе със статут на помощен футболист.

Раздялата се оказа неизбежна и Радослав се върна в отбора на своето детство Пирин, но и в Благоевград статистиката му не бе впечатляваща за футболист от неговия калибър – 12 мача и 2 гола за една есен.

Сега в Арда Радослав Цонев като че ли се озова на точното място и може да покаже, че струва като играч и най-после да бъде оценен подобаващо. В Кърджали никой няма да го притиска с цели и след като се чувства разкрепостен на терена, Ради има пълната свобода да допринася Арда да играе приятен за окото футбол и да побеждава, а той да е сред лидерите и обединителните фигури на тима.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.