ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Защо ЦСКА няма подобаваща клубна телевизия?

0
Тренировка на ЦСКА
Снимка: cska.bg

ЦСКА обяви датите и часовете на контролите от предсезонната подготовка. В унисон с това беше анонсирано, че те ще бъдат излъчвани чрез българска спортна медия. Последва вълна от остри реакции на феновете. Голяма част от тях са на мнение, че приятелските срещи трябва да се излъчват по клубната телевизия в YouTube.

Привържениците отчитат, че спортният сайт умишлено изписва винаги ЦСКА с пълното наименование от търговския регистър, което не се прави за останалите български отбори. Те трябваше във всяка една статия да изглеждат така – Лудогорец 1945, Локомотив 1926, Локомотив София 1929, Хебър 1918, Арда 1924, Спартак 1918 и тн. Масово се четат мнения на „червени“ относно тенденциозно отразяване на новините и разработки в ущърб на ЦСКА.

Тяхната реакция е очаквана. Защо му е на 31-кратния шампион да предприема този пореден странен ход?

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Клубната телевизия е занемарена

Последният видео клип в CSKA TV е от преди повече от месец (17 май). От време на време се появяват видеа в официалните страници на „армейците“ в социалните мрежи. Липсва обаче последователност в отразяването на актуалните теми. Сега и мачовете от предсезонната подготовка няма да бъдат излъчвани по „червената“ телевизия, а в спортен сайт. 

Излишно е да сравняваме към момента ЦСКА с водещите европейски отбори, но нека видим как го правят колегите на столичния гранд от родната Първа лига.

В Левски ТВ има качен видео клип – интервю с Алекс Колев, преди ден. В този ред на мисли е интересно защо „червените“ така и не представиха своето единствено за момента ново попълнение – Иван Тасев. Липсва интервю с младока, а дори и как той позира с фланелка и шалче. Никъде черно на бяло в официален източник на ЦСКА не фигурира новина/пост/снимка с момчето от Сандански…

От Ботев Пловдив са публикували шест клипа с ексклузивно съдържание от новата си телевизия в рамките на последната седмица. Дори Лудогорец е по-добре в това отношение и всеки може да го провери в канала на разградчани. Нека не продължваме с примерите, идеята е ясна.

ЦСКА - пресконференция
ЦСКА - пресконференция (Снимка: БТА)

Пореден ход на новата власт вбесява „Червена България“

Само преди седмица новият спортен директор Михаил Александров си навлече гнева на феновете с ласкави думи по адрес на Лудогорец. Сериозно се покачва напрежението и от липсата на входящи трансфери. Освен този на Тасев, който е с предварителен договор от пролетта. Става все по-притеснително, защото дните си минават, една дузина играчи напуснаха, а новодошли няма.

ЦСКА рискува да си изпати от стари грешки. Многократно сме виждали закъсняла селекция в Борисовата градина. Новите не само пропускат цялата подготовка, но и дори началните кръгове на шампионата. Докато научат имената на съотборнциите си, идва есента и евентуално започват да се сработват с тях ноември-декември месец, преди да настъпи дългата пауза между първия и втория полусезон.

Нека отново направим паралел с основните конкуренти – Левски, Ботев, Локо Пд и ЦСКА 1948 представиха новите си централни нападатели. В Лудогорец летните трансфери се редят един след друг, като до края на седмицата се чака шведски защитник за над 2.2 милиона евро да мине медицински прегледи в Делиормана.

ЦСКА - Лудогорец
ЦСКА - Лудогорец

Гласът на фена

Предлагаме ви малка част от не особено лицеприятните коментари на феновете под последните публикации във Facebook страницата на ЦСКА:

„Абе, вие сериозно ли? В тоя гнусен сайт, който се скъса да хвърля лъжи, помии, инсинуации и каквито се сетиш гадости срещу ЦСКА? Най-отявлените и неприкрити врагове на червените сред медиите, ако тия ****** могат изобщо да се нарекат медия. На какви се правите и какво се опитвате да демонстрирате?“.

„Ставаме сателит на Лудогорец… кое не разбрахте.“

„Толкова очевидно гушкане с всички врагове, с които се борихме години наред… резил. Гнусотия страшна! Честито на революционерите! ЦСКА вече официално е част от статуквото и нека ни пишат направо “ЦСКА – София” и тук в официалната страница. Боли ме много, че 10 години се борихме срещу това нещо и сега виждаме с очите си какво се случва. Най-голямата ми гордост и кеф беше, че ЦСКА винаги беше в опозиция на всички продажници в милата ни родина! Сега ми го отнеха… Благодаря!“.

„Много неща могат да се премълчат, но да се гушнем със Спортал, които изляха тонове ***** по нас в последните 10 години… идва малко несериозно, както би казал ЛП9…“

„Няма да забравя как неистово промотираше обелките, както и че дълги години нямаха акредитация за „Армията“ поради враждебното си отношение. Да не забравяме, че офисът им е в Este на Домусчиев.“

„Има ли враг, който да не прегърнахте… и докога ще продължи неадекватността ви?“.

„Мислих, че по-аматьорски не можем да изглеждаме от миналия сезон, но като гледам как се развиват нещата, става от зле по-зле. Само на клипчета го докарваме.“

„Трансфери ще правите ли или няма нужда? Ще се освобождават ли още футболисти? Още ли чакате отговор от оня, дето ни коства титлата?“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.