10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Защитата на ЦСКА вече изглежда в завършен вид

0
ЦСКА
Снимка: cska.bg

ЦСКА може да се похвали, че построи основите на своята къща. „Червените“ имат националния вратар на България Иван Дюлгеров и негова чудесна конкуренция в лицето на Густаво Бусато. Пред тях защитната линия също изглежда окомплектована, а вече трябва да се мисли за попълнения в атака. Но да погледнем към ариергарда.

Според няколко източника уругвайският ляв бек Едгар Елисалде до часове ще подпише с 31-кратния шампион след успешен пробен период. Така кризата на тази позиция би следвало да бъде разрешена. Брадли де Нойер се подигра с подадената му от „армейците“ ръка и едва ли ще го видим отново на терена заради проблеми с дисциплината, а пък Сейни Санянг разочарова през миналия сезон и не показа, че притежава нужната класа.

Елисалде умее да играе и като централен бранител, което би го направило четвърти избор, ако се наложи да заеме тази позиция на пожар. Това лято ЦСКА взе класния косовар Лумбард Делова от местния хегемон Балкани. Научете повече за новия защитник. От миналия сезон пък останаха стожерите Християн Петров и Браян Кордоба-Шерифа. Тримата ще поддържат конкуренцията и няма да се стига до отпускане, типично за футболисти със статут на твърди титуляри.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: CSKA.bg)

Вдясно изборът също е налице, след като изненадващо бившият капитан Иван Турицов преподписа своя договор. ЦСКА удовлетвори неговите завишени финансови претенции в последния момент и се очаква националът да бъде първи избор. Поне на първо време, защото дошлият в началото на годината Мартин Стойчев ще бъде готов за игра наесен. Бившият десен бек на Арда се възстановява по план след скъсана предна кръстна връзка, извадила го извън строя за няколко месеца.

Но това не е всичко. „Червените“ разполагат още с универсалния футболист Тибо Вион, който пристигна именно като десен краен защитник на „Армията“. Французинът дори би могъл да бъде и първи избор на Томислав Стипич. За Асен Дончев пък и този сезон изглежда няма да има място в столичния гранд, като най-вероятно ще бъде отдаден под наем. В отбора все още е и Емануел Шакич, чиято втора позиция е на флангови защитник. Бъдещето му обаче е далеч от Борисовата градина, ако не се случи чудо.

Така изглежда защитата на ЦСКА дни преди началото на новия сезон. Тя представлява сплав от перспективни българи и качествени чужденци. Играчите не са нито твърде млади, нито в залеза на своите кариери. Нищо чудно „червените“ да запазят своята защитна линия за сезони напред, което приляга на големите отбори.

ЦСКА
Представяне на отбора на ЦСКА (Снимка: cska.bg)

„Основата на червената къща“:

Вратари:

Иван Дюлгеров (българин, 25 години, 191 см, цена 1,2 милиона евро)

Густаво Бусато (бразилец/италиански паспорт, 33 години, 190 см, 500 хиляди)

Марин Орлинов (българин, 29 години, 182 см, 150 хиляди)

Защитници:

ляв бек

Едгар Елисалде – все още не е представен официално (уругваец/испански паспорт, 24 години, 182 см, 175 хиляди) – играе и като централен

Сейни Санянг (гамбиец, 21 години, 175 см, 200 хиляди)

Брадли де Нойер (суринамец/нидерландски паспорт, 26 години, 180 см, 800 хиляди)

централен бранител

Християн Петров (българин, 22 години, 183 см, 1 милион)

Браян Кордоба (колумбиец, 24 години, 191 см, 900 хиляди)

Лумбард Делова (косовар, 25 години, 187 см, 700 хиляди)

десен бек

Иван Турицов (българин, 18 юли навършва 25 години, 178 см, 1,2 милиона)

Тибо Вион (французин, 30 години, 183 см, 800 хиляди)

Мартин Стойчев (българин, 20 години, 170 см, 400 хиляди)

Асен Дончев (българин, 22 години, 176 см, 200 хиляди)

*Всички цени са от портала transfermarkt.de.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.