ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Три трансфера, с които ЦСКА може да взриви футболната зима

0
ЦСКА трансфери
Колаж: Nostrabet.com

ЦСКА се намира в сериозна криза. За разлика от предишни години обаче този път тя не е финансова. Очевидно пари в Борисовата градина има. Докато там се строи модерен стадион за над 90 милиона лева, клубът счупи всичките си рекорди за лятна селекция. За капак профука баснословни суми по неустойки около Томислав Стипич, Александър Томаш и щабовете им. 

По нищо не си личи, че в ЦСКА са дали и една стотинка, защото отборът е на скандалното 14 място с 10 точки след 11 кръга. А в последните три мача дори не вкара гол. Според редица източници зимата ще се налеят нови сериозни суми за попълнения. В следващите редове ще се запознаете с три варианта за нови футболисти, които на първо четене звучат крайно налудночаво, но всъщност подобни трансфери въобще не са лишени от логика. 

Подредбата не е случайна, но и стойността на играчите драстично намалява от първия до третия. 

Кирил Десподов

Капитанът на националния отбор има периферна роля в гръцкия ПАОК през този сезон. В последния мач (1:1 срещу АЕК) дори унизително се появи в игра едва минута преди края на редовното време. За последно вкара гол или даде асистенция за клубния си отбор на 1 септември, а оттогава мина много време…

Кирил Десподов
България - Северна Ирландия, Кирил Десподов празнува попадението си (Снимка: Facebook.com/Team Bulgaria)

Всичко това се случва на фона на страхотния първи сезон в Гърция, в който отбеляза 11 попадения и даде 8 асистенции за спечелената шампионска титла от „двуглавите орли“. Най-добрият български футболист едва ли се радва на отношението към себе си и все по-силно се говори, че през зимата ще смени клубната си принадлежност. Става въпрос за отдаване под наем, защото договорът му с ПАОК е железен. Но пък гърците едва ли са щастливи да плащат огромна заплата за играч с по една минута на мач.

За ЦСКА не би било проблем да покрие месечното възнаграждение на Десподов. Дори и да надцака Лудогорец, както вече го стори за Джеймс Ето’о. По-голямата въпросителна е свързана с деликатната ситуация около преминаването на Кирил в Лудогорец от италианския Каляри, на който ЦСКА го продаде. Футболист №1 на България беше голям любимец на „червените“ и те го заклеймиха тотално при новината за подписа му в Разград. Беше посрещан на нож при всяко негово гостуване на „Българска армия“. Феновете не разбираха как толкова дълго време им се вричаше във вярност и дори се подиграваше на Лудогорец за липсата на привърженици, а след това отиде точно в големия конкурент за титлата.

Всичко това обаче е в историята. Към момента 31-кратният шампион би дал мило и драго за нападател като Кирил Десподов. С него отборът би изглеждал по коренно различен начин. Споменът за трите сезона в Лудогорец пък ще започне да избледнява още с първите голове във вратата на „орлите“, Левски и останалите дразнители у нас. А и не само – Десподов би донесъл класа за пробив в Европа идното лято. ЦСКА даде 4 милиона евро за селекция през това, която се оказа голям провал. Защо пък да не инвестира в четирикратния Футболист на годината у нас, чиято цена в момента стремглаво пада?

Лудогорец Тодор Неделев
Тодоро Неделев (Снимка: БТА)

Тодор Неделев

Бившият лидер на Ботев Пловдив беше охажван сериозно от „червените“ и то на няколко пъти. Тошко някак все успяваше да отклони предложенията от Борисовата градина с репликата „В България бих играл само за Ботев“, която към днешна дата е с нулева тежест. В последните дни силно се заговори за евентуално негово завръщане на „Колежа“, но нищо чудно да се стигне и до неочакван завой към София.

В момента ЦСКА страда от липсата на плеймейкър, тъй като Тобиас Хайнц единствено пречи на терена, вместо да носи каквито и да е позитиви. Тази есен дошлият със статут на звезда норвежец влиза като резерва и разочарова с всяко свое отиграване. Очевидно е, че „червените“ се опитват да „побългарят“ състава с привличането на двама национали това лято – Иван Дюлгеров, който взима сериозна заплата и дори е резерва, и Илиан Илиев-младши. Съвсем не е лишен от логика трансфер на Неделев.

Освен всичко друго отмъкването на Магьосника от Белозем ще е и удар по Лудогорец. Чисто психологически. ЦСКА вече загатна, че на българския трансферен пазар има нов голям играч. Който с удоволствие ще краде силни кадри от конкурента си, каквото в Делиормана правеха години наред.

Станислав Иванов
Станислав Иванов

Станислав Иванов

Бившата надежда на Левски също беше спряган за трансфер в Борисовата градина. През септември 2023 година дори излязоха информации, че в последния ден от трансферния прозорец ЦСКА се е разбрал с Арда за правата на Стаси, но дребни детайли по сделката не са били изчистени. Така Иванов си остана в Кърджали, където продължава да се представя на висота и днес.

Юношата на „сините“ със сигурност ще предизвика шум около себе си, ако премине в големия съперник. Самият той обаче едва ли би имал нещо против да стане част от страховития проект, който ЦСКА подготвя. Вече споменах за „побългаряването“, а и Станислав Иванов определено не би се представил по-зле от някои настоящи играчи на „червените“. За които е чудо как са се озовали на „Армията“, че и взимат много сериозни заплати.

Разбира се, при възможност да бъде взет Десподов или пък Неделев, то няма шанс Стаси да бъде предпочетен. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.