ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Треньорът на Локо Пловдив преследва основна цел на пазара

0
Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

Назначаването на Любослав Пенев за старши треньор Локомотив Пловдив бе прието радушно от „черно-бялата“ общност и надделяват мненията, че едновременно това е точния треньор за клуба и най-подходящия такъв в момента.

Безспорно очакванията на феновете от Ел Голеадор са големи, а и самият той винаги е преследвал високи цели с отборите, които е водил.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Предвид неговия треньорски опит, завидни умения и специфичен подход към футболистите, може да предположим, че през следващия сезон ще виждаме един Локомотив, който играе добър футбол и който ще се стреми да се противопоставя успешно на всеки.

На първо време обаче Любо трябва да довърши селекцията и да направи отбора на Локо за новия сезон, а в контролите неговите подопечни да изпълняват изискванията му и да се адаптират към футболната му философия.

Към днешна дата една от основните цели на Пенев на летния трансферен пазар е привличането на нов централен нападател и първия вариант е Шейх Диаманка, който записа първите си три месеца в родния елит през пролетта.

След като бе привлечен от Хебър, Шейх игра в 14 поредни шампионатни мача за тима, като в 5 от тях излезе титуляр, реализира 3 гола и записа две асистенции, и получи 4 жълти картона.

Сенегалецът има и огромна заслуга за оцеляването на отбора, след като в последния двубой с Етър в Пазарджик изведе своите напред с 2:1 и това на практика осигури спасителните три точки.

По-важното е обаче, че Диаманка дойде в българското първенство по настояване на Пенев, който явно е бил добре запознат с качествата му и след като таранът оправда доверието му в Хебър, най-нормалното нещо е Любо да иска да продължат съвместната си работа и в Локо.

Любослав Пенев
Любослав Пенев (Снимка: БТА)

Иначе е любопитно, че Диаманка започна и завърши с гол изминалата кампания, а дебютът му бе именно срещу отбора, който сега иска да го вземе – Локомотив, на „Лаута“. Шейх влезе в 66-ата минута на мястото на Марк-Емилио Папазов и донесе успеха на своите с 2:1 след попадение дълбоко в дългото добавено време и след груба грешка на защитата и вратаря на „черно-белите“.

Тази победа прекъсна негативната серия на Хебър от 8 поредни мача без победа в групата на майсторите, в които отборът бе записал седем загуби и един равен.

В следващия двубой Диаманка игра през второто полувлеме при минамалната загуба от Левски у дома, а в последвалото гостуване на Пирин в Благоевград влезе в 60-ата минута и само 12 по-късно асистира на Атанас Кабов за 1:1. При този резултат завърши и срещата, и гостите взеха стратегическа точка.

При последвалия домакинския успех с 1:0 над Арда сенегалецът за първи път излезе титуляр и остана на терена до 77-та минута.

След това Шейх се появи като резерва в 60-ата минута при загубата с 2:3 във Враца, преди да попадне в основния състав срещу Крумовград в Пловдив. Диаманка игра до 78-та минута и въпреки че 20 по-рано асистира на Ангел Бастунов за 1:2, пазарджиклии отново отстъпиха с 2:3.

Срещу Етър пък нападателят влезе като смяна в 67-ата минута и затвърди впечатлението, че обича да вкарва накрая, след като в 94-тата минута оформи класиката – 3:0.

Шейх Диаманка
Шейх Диаманка (Снимка: БТА)

Следващите 5 срещи обаче се оказа кошмарни за Хебър, тъй като отборът записа 5 загуби поред и постави спасението си на карта.

Диаманка излезе титуляр срещу Славия в София и игра до 61-вата минута при загубата с 1:3. Той влезе като резерва и в още три поредни двубоя, първите два от които в Пазарджик – в 70-ата минута при 0:3 срещу Лудогорец и в 66-ата при 0:2 Локомотив София, както и в 64-тата минута при 0:1 във Враца.

Впоследствие 23-годишният щурмовак стартира от първата минута и остана в игра до 75-ата при 0:1 от Берое у дома, като тази загуба утежни още повече положението на Хебър.

За радост на Любо Пенев обаче Хебър успя да стигне до щастлив хепиенд.

Шейх поведе атаката и срещу Пирин в Благоевград и остана на зеления правогълник до 70-ата минута, а след нулевото равенство пазарджиклии вече държаха съдбата си в свои ръце.

И Хебър се възползва максимално от шанса си, като надделя над Етър с 3:1 пред публиката си. Диаманка започна за трети пореден път като титуляр и въпреки че на почивката домакините губеха с 0:1, през второто полувреме сътвориха пълен обрат.

Резултатът бе изравнен в 48-ата минута, а в 66-та Диаманка направи 2:1, с което предопредили крайния изход. Пет минути преди се разписа и Кабов, и оформи крайното 3:1.

Ако се налага обаче да обобщим за Диаманка, това е играч, който умее да бележи важни голове и да изработва такива, и винаги е в услуга на колектива.

А дали ще го прави и с екипа на Локомотив Пловдив, скоро ще се разбере.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.