10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Славия срещу Левски прогнози: Статистика, новини и състави

0
Славия
Снимка: БТА
Прогноза
Победа за Левски1.571.68
Над 2.5 гола2.072.10

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборът на Славия приема Левски в двубой от деветия кръг на елитното ни първенство. Мачът е от 17:30 часа на 22 септември, неделя, на стадиона в столичния квартал „Овча купел“. Главен съдия ще е Радослав Гидженов, а за ВАР ще отговаря Станимир Тренчев.


Последни новини за Славия

Златомир Загорчич няма кадрови проблеми и ще разчита на най-доброто, с което разполага. Сръбският специалист продължава да разчита на едно основно ядро играчи, които обаче са далеч от най-доброто, което могат и това се отразява негативно върху играта и резултатите. На няколко поста Заги все още не може да намери оптималния вариант. Така например като ляв бек Куентин Зеедорф е непостоянен, но и заменилия го срещу Лудогорец Венцеслав Керчев също не впечатли.

Що се отнася до втория опорен халф, там са използвани Нгуен До, Емил Мартинов и Кристиян Стоянов, но досега никой от тримата не е показал, че може да има влияние върху отбора.

Още по-тежко е на върха на атаката, където експеримента с Емил Стоев, чиято сила е в полузащитата, не сполучи. Срещу тима от Разград там започна Цветелин Чунчуков, но ефект отново нямаше.

Славия
Славия (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Очевидно е, че „белите“ не играят като отбор и не се справят и в двете фази в последно време. Отборът изпадна в миникриза, след като в последните си четири срещи записа три загуби и един равен. До Славия има 2 победи, 2 равни и 4 загуби, с голова разлика 8:10, и заемат 11-о място във временното класиране.


Последни новини за Левски

Срещу „белите“ Станислав Генчев няма да може да използва контузените Асен Митков и Фабио Лима, а не е ясно също дали ще върне Джавад Ел Джемили в групата. Под негово ръководство Левски се представя така, както отива на името и традиците му, и неприятните спомени от последните сезони избледняха.

Генчев случи с няколко нови попълнения в лицето на халф-бековете Алдаир Невеш и Майкон и нападателите Алекс Колев и Мустафа Сангаре, и те дърпат „сините“ нагоре.

Дори трите мача, в които Левски взе само 4 от 9 възможни точки, и вкара едва един гол, не заличиха добрите впечатления, които отборът оставя и видимото му израстване. Това бе затвърдено и при гръмката победа в Бистрица с 4:2, когато Левски напълни очите на своите привърженици с модерна продукция, която бе гарнирана с майсторски изпълнения и красиви голове.

Асими Фадига
Асими Фадига (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Тимът от Герена показва постоянство и атакуващия стил му носи успехи. Отделно играчите правят и най-важното във футбола – да бележат, и закономерно Левски разполага с най-резултатната атака в момента. Със спечелените 19 точки – 6 победи, едно равенство и една загуба, при голово съотношение 20:4, отборът е на върха, като има равни точки с основния си опонент за златните медали от Лудогорец.


Славия – Левски един срещу друг

Левски има категорично превъзходство в най-старото ни дерби. В 155 мача „сините“ са записали 78 победи, Славия има 31, а равенствата са 46. Логично и головата разлика също е в полза на „сините“ – 262:151.


Вероятни състави

Славия (4-2-3-1): Светослав Вуцов – Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Виктор Генев, Куентин Зеедорф – Кристиян Стоянов, Иван Минчев – Денислав Александров, Галин Иванов, Карл Фабиен – Емил Стоев

Левски (3-5-2): Матей Маркович – Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Цунами – Алдаир Невеш, Майкон, Асими Фадига, Евертон Бала, Карлос Охене – Алекс Колев, Мустафа Сангаре


Къде да гледаме Славия – Левски по ТВ?

Двубоят между Славия и Левски ще бъде излъчен на живо в ефира на DIEMA SPORT. Онлайн ще можете да го гледате в платформата Play Diema Xtra, която изисква платен абонамент.

Прогноза за мача

Макар че Славия винаги е била костелив орех в тези сблъсъци и може би и в предстоящия също ще окаже сериозна съпротива, най-вероятно Левски ще стигне до победата с по-голямата си отборна класа.

Опцията да паднат повече от 2.5 гола в двубоя също изглежда напълно възможна и моя съвет е да се възползвате от нея.

Още прогнози за Славия – Левски от тиспстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.