10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шефовете на Арда са изправени пред тежко решение

0
Арда
Снимка: БТА

По време на паузата в първенството шефовете на Арда продължават да обмислят поредното предложение от чужбина към най-силния играч на отбора и до дни трябва да вземат трудно решение.

Самият Станислав Иванов призна официално, че е желан от руски клуб и в зависимост от това какъв избор ще направи ръководството, ще стане ясно дали другата неделя ще поведе атаката на своите при гостуването на Черно море във Варна или ще излезе за втори път в кариерата си на гурбет.

Станислав Иванов
Станислав Иванов (Снимка: БТА)

През последните два сезона към национала имаше интерес от редица чужди клубове, но това, което предлагаха те, не устройваше Арда. В клуба обаче неведнъж са загатвали, че няма да застанат на пътя на Стаси, при положение че получат оферта, която удовлетворява едновременно началниците и играча, но до този момент явно не е имало такава.

Със сигурност обаче от Арда не искат да се разделят с Иванов на всяка цена и биха го направили срещу трансферна сума, която е адекватна на качествата на крилото, дори тя да не е точно 1 милион евро, на колкото е оценен футболиста в момента от популярния германски уебсайт Transfermarkt.

Иначе фактите показват, че Арда работи добре на руския пазар и през последните 21 месеца продаде в тази държава трима свои играчи.

Крак повлече Лъчезар Котев, който отиде в Химки, а след него друг полузащитник – Светослав Ковачев, премина в Ахмат. В началото на тази година пък защитникът Умар Сако бе даден под наем на Ростов и след чудесните му изяви през лятото руснаците активираха клаузата за откупуване и го привлякоха с постоянен трансфер.

Ако сега обаче ги последва и Станислав, това ще затрудни треньора Александър Тунчев при избор на негов заместник, тъй като летният трансферен пазар затвори и въпреки че Арда ще разполага със свежи пари от продажбата на Стаси, до Нова година ще трябва избира само между свободни агенти.

Александър Тунчев
Александър Тунчев (Снимка: БТА)

До този момент в първите седем кръга Станислав Иванов показва това, което всички в Арда искат от него и е безспорен лидер – отбеляза три гола, даде една асистенция и участва в много от най-футболните атаки на своите, като има голяма заслуга за спечелените десет точки.

След всичко това би следвало да се предположи, че при негово напускане съществуват индикации на първо време атаката да бъде отслабена, тъй като Тунчев едва ли ще вземе първия или втория свободен агент, който му предлагат.

Най-малко, защото треньорът на Арда е известен с това, че много добре преценява всяко ново попълнение и дава думата си за сделка, едва когато е убеден, че въпросния изпълнител дава гаранции, че ще свърши работа.

А, когато пък става въпрос за заместник на играч от ранга на Станислав, Тунчев със сигурност не може да си позволи да допусне грешка, за да запази баланса в офанзивен план.

Затова най-вероятно едно напускане на Стаси може да бъде компенсирано с отборни и колективни усилия, най-вече при изграждането на атаките и техния завършек.

Бърз поглед към офанзивните играчи на Арда показва, че те имат потенциала да се справят, тъй като все пак в средната линия са Борислав Цонев, Иван Тилев и завърналия се Лъчезар Котев, а в атака – Тонислав Йорданов и Чинонсо Офор, от които се очаква още повече занапред, особено от нигериеца.

Борислав Цонев
Борислав Цонев (Снимка: БТА)

Тук обаче е редно да споменем и Джалал Хюсеинов, който върши невероятна работа като дефанзивен халф, но също така може да поставя началото и на перспективни атаки, а по фланговете халф-бековете Густаво Каскардо, Димитър Велковски и Илкер Будинов, който откри головата си сметка за кърджалийци в мача срещу Хебър, са способни да създават проблеми на всяка защита.

Да не забравяме също, че самороден талант като Борис Тютюков може да изригне във всеки един момент, а дошлият през лятото Йозгюр Аксака е зареден с хъс и енергия да докаже, че в Арда не са сбъркали с него.

Така че с толкова различни като профил играчи, но можещи и повечето от тях с достатъчен опит, опасностите за вратите на съперниците на Арда е възможно да идват от много места.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.