10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ясен Петров пое китайски тим

0
Ясен Петров
Снимка: lap.bg

Бивш национален селекционер си намери нов отбор. Ясен Петров поема Циндао Хайню, който се състезава в Суперлигата на Китай и през тази година завърши на 13-о място в класирането. Азиатският клуб търсеше наставник, след като наскоро се раздели с испанеца Антонио Гомес. По програма китайският шампионат трябва да стартира през пролетта и да завърши през ноември.

Със заставане на скамейката на Циндао Петров се завръща в треньорската професия след пауза от година и половина. За последно той водеше националния отбор на България през 2021 и 2022 година.

Той подаде оставка след загубата от Грузия с 2:5 в Лигата на нациите през юни 2022-ра. Пловдивският специалист познава отлично китайската култура и местния футбол, след като вече е работил в азиатската държава като футболист и треньор.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.