ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Полша срещу Австрия: Превю, вероятни състави и прогноза

0
Полша срещу Австрия Евро 2024
Полша срещу Австрия Евро 2024

Полша и Австрия се изправят един срещу друг в дуел от група D на Европейското първенство. Срещата между Дружина полска и Вундертима е в петък от 19:00 часа. Двата тима стартираха със загуби в първия кръг съответно от Нидерландия и Франция, а това прави срещата с витално значение.


  • Полша срещу Австрия (Група D)
  • Хюлил Юмют Мелер – главен съдия
  • 19:00 часа, 21 юни (петък) 2024 г.
  • “Олимпиащадион“, Берлин
  • БНТ, БНТ 3

Полша отново е плътно до стената


„Дружина полска“ е солиден тим, но въпреки това рядко преминава груповата фаза на което и да е първенство. Сегашният случай отново е такъв и поляците ще трябва да играят на 100% във всеки мач, ако искат да продължат към фазата на елиминациите. Ободряващата новина в полския лагер е, че гоямата звезда Роберт Левандовски се завръща.

Нападателят на Барселона не бе на разположение за двубоя с Нидерландия, завършил 1:2 в полза на „лалетата“. Спорно е доколко липсата му се усети чисто статистически. Адам Букса успя да даде преднина на Полша, но грешки в защитата на тима костваха поне точка срещу еврошампиона от 1988-а. В ролята си на лидер обаче, Левандовски може би е незаменим. Със сигурност, ако Лева е готов за поне 45-60 минути игра, ще се появи на терена от първата минута.

В леко консервативната формация на Полша е ясно какво се случва и в по-задни позиции. Бартош Саламон и Ян Беднарек са единица мярка в състава, а като такава се оформя и Якуб Кивиор в защита. Средната линия ще бъде предвождана от Пьотр Желински. Халфът на Наполи е полският двигател на поредно първенство, точно както Войчех Шчесни е постоянна величина под рамката.
Полша
Полша (Снимка: БТА)


Австрия иска да затвърди добрите впечатления


Вундертима изигра много, много солиден мач срещу световния вицешампион Франция. За жалост на Ралф Рангник, тимът му не успя да вземе поне точка. Автогол на Макс Вьобер предопредели изхода на двубоя. Австрийците все пак оставиха много добри впечатления с играта си.

„Червено-белите“ са гладни за успех и са считани за лек фаворит в двубоя срещу Полша. Има и защо да бъде така. Сработката в предни позиции за Вундертима изглежда отлична. Повечето от футболистите на Рангник играят в германската Бундеслига и очевидно се познават отлично. Това прави и връзката им на терена квалитетна.

Пропуските на тима засега изглежда са по-скоро в защита, въпреки че и за играта на бранителите могат да се кажат добри думи. Все пак австрийският ариергард се изправи срещу един от най-добрите отбори в света и допусна едва 1 гол и то след щастлива случайност. Ако успеят да завържат нивото от първия си сблъсък, австрийците могат да причинят доста беди на следващия си опонент Полша.
Австрия
Австрия (Снимка: БТА)


Един срещу друг

Предстоящият сблъсък ще е под №12 в съперничеството между Полша и Австрия. Досега „дружината“ има 5 победи, а австрийците са с един успех по-малко. Равенствата са едва две на брой.

Интересна тенденция е, че двете равенства са в последните три мача. Единият хикс е на домакинското за Австрия Евро 2008. Тогава Вундертима и Полша правят 1:1. Другият паритет е отпреди 5 години в евроквалификация – през 2019-а година никоя от двете селекции не успява да вкара (0:0). Между двете равенства се играе още една квалификация и тя завършва с успех на Полша (1:0).

В общ очерк това съперничество е доста равностойно. Доказателство е еднаквият брой отбелязани голове от Полша и Австрия – по 20.


Вероятни състави:


Полша (3-5-2): Войчех Шчесни – Ян Беднарек, Павел Давидович, Якуб Кивиор – Пржемислав Франковски, Якуб Модер, Тараш Романчук, Пьотр Желински, Никола Залевски – Кацпер Урбански, Роберт Левандовски

Австрия (4-2-3-1): Патрик Пенц – Стефан Пош, Кевин Данзо, Максимилиан Вьобер, Филип Мвене – Никлас Зейвалд, Флориан Грилич – Конрад Лаймер, Кристоф Баумгартнер, Марсел Забитцер – Михаел Грегорич


Къде да гледаме Полша – Австрия на UEFA EURO 2024?


Ключовата среща между Полша и Австрия от европейския шампионат ще е в ефира на националната телевизия. БНТ и БНТ 3 ще предават двубоя, като по втория канал мачът може да наблюдаван в HD качество.

По традиция на Nostrabet може да откриете всичко не само за телевизионната програма. На платформата има още прогнози, новини и анализи за всеки двубой от еврошампионата в Германия.


Прогноза за мача


Има всички предпоставки да смятаме, че този мач ще завърши с немного голове. Ставката за под 2.5 попадения е близо 1.90. Това е и основната прогноза за срещата в Берлин.

Ако непременно търсите знак, по-добре се фокусирайте върху равенството (3.55) или победа за Австрия – 2.03. Поляците изглеждат поне няколко идеи по-несъстоятелни и затова е по-високият им коефициент, гравитиращ около 4.00. Залог на твърд знак изглежда по-трудно уловим от маркет под/над, затова го избегнете при възможност.

В случай че търсите и още прогнози за Полша – Австрия или по-специфични пазари, може да разгледате секцията с предположения на Nostrabet.
Прогноза
Под 2.5 гола1.891.92

*Коефициентите подлежат на промяна

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.