ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Петима от ЦСКА струват повече от всички други взети заедно

0
Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, ЦСКА
Снимка: БТА

ЦСКА направи сериозна чистка в началото на лятото и в момента е в търсене на нови попълнения. Вчера коментирахме, че селекцията сериозно закъснява. Трябва обаче да обърнем внимание и на наличния ресурс, над който „червените“ ще надграждат за новия сезон.

Ядрото на отбора остава. Забелязва се тенденция ключовите фигури за 31-кратния шампион да продължават покачването на своите цени в авторитетното издание „Transfermarkt“. В момента петима футболисти са оценявани по-високо от всички останали налични взети заедно!

Отровното трио в средата на терена

Джонатан Линдсет е най-скъпият играч на „армейците“ с 2,7 милиона евро. Норвежецът изигра много силен сезон и собственоръчно донесе редица победи с важни голове и асистенции. Веднага след него е Тобиас Хайнц (2 милиона), който се представяше на приливи и отливи, но несъмнено притежава класа за родните стандарти. Сънародниците се сработиха отлично. Неведнъж са правили разликата на терена. ЦСКА има нужда от още такива футболисти.

Веднага след тях се котира Марселино Кареасо с 1,5 милиона. Колумбиецът е черноработник в истинското значение на думата и върши огромен обем от работа между двете наказателни полета. Преди време бившият треньор на „червените“ Саша Илич го кръсти Професора. Футболът му е ясен в детайли. Кареасо често остава незабележим, а това означава, че изпълнява перфектно задачите си. Всеки отбор има нужда от такъв тип играчи.

Тренировка на ЦСКА
Тренировка на ЦСКА (Снимка: cska.bg)

Два странни случая

Стигаме до Матиас Фаетон. Крилото от Гваделупе беше привлечен за 1,6 милиона евро през миналото лято, но сега струва 1,2 милиона, според германското издание. Фаетон изпрати слаб сезон и до момента не оправдава хвърлената за него сума. Стилът му на игра е еднотипен – пробива от крилото навътре и стреля топката с вътрешната страна на ходилото си. Това го прави лесен за разгадаване от по-класните защитници в нашето първенство.

Техническите му качества все пак са отлични и има защо да е бил оценяван високо във Френската Лига 2, откъдето дойде. Предстои да разберем дали през новия сезон ще разгърне пълния си потенциал.

Същата сума от 1,2 милиона евро евентуално би взел ЦСКА за Иван Турицов, но плевенчанинът продължава да държи ръководството в шах. Десният бек не желае да преподпише своя договор, от който остават едва пет дни! На 1 юли Турицов ще бъде свободен агент. От него столичният гранд няма да вземе нито стотинка, макар че инвестира сериозно време и го налагаше години наред, въпреки честите контузии и дори неубедителни изяви във важни моменти. Бившият капитан на отбора можеше да вкара свежи пари в касата.

Останалите

Общата стойност на отбора към момента е 16,5 милиона евро. Посочените петима души пък сумарно са оценени на 8,6 милиона, което е повече от половината. Това е логично, защото ЦСКА се раздели с част от своите титуляри. В отбора има няколко млади момчета, които тепърва ще правят впечатление на футболните агенти.

Останаха и играчи, които просто отказват да разтрогнат с клуба. Тяхното бъдеще не е ясно, но вероятно до края на лятото ще се намери начин да бъдат освободени. ЦСКА пък е в търсене на класни попълнения, които да попълнят вече очертаната основа.

Тренировка на ЦСКА
Тренировка на ЦСКА (Снимка: cska.bg)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.