ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Някой изненадан ли е, че наказан ЦСКА играе с Лудогорец?

0
ЦСКА - Лудогорец
Снимка: LAP.bg

Новата футболна година в България започва с мач между Лудогорец и ЦСКА. Сред „червената“ общественост дни наред се носеше слух, че програмата със сигурност ще срещне основните претенденти за титлата в първите пет кръга. Докато 31-кратният шампион изтърпява наказание. Така дербито в Разград ще е без гостуваща агитка.

Според някои теории на конспирацията разградчани имат пръст в нареждането на програмата. Всеки може сам да прецени дали да им вярва. Но някак е странно как от Делиормана неизменно играят след „червените“ и имат психологическо предимство при тяхна издънка. Много бие на очи и поредицата от трудни гостувания, които ЦСКА има всеки сезон. 

Преди година и половина Саша Илич обърка сериозно сметките, като успя да ги вземе с историческа победна серия и след зимата от Лудогорец задействаха всички възможни сили, за да спрат устрема на ЦСКА. Тогава след всеки мач на разградчани съперниковите треньори се оплакваха от съдийството… Излишно е да споменаваме сблъсъците на столичния гранд в делнични дни и при неудобни часове, което лишава отбора от по-сериозна подкрепа

ЦСКА фенове Сектор Г ултраси хореография
Феновете на ЦСКА (Снимка: БТА)

Ще има ли публика ЦСКА дори и с наказанието?

В социалните мрежи вече има призиви феновете на „червените“ да купуват билети за домакинските сектори на „Хювефарма Арена“. Така те биха могли да заобиколят наказанието, което е да се затвори трибуната за гости. Това се е случвало и преди. През пролетта на 2018 Лудогорец обърна ЦСКА от 1:2 до 3:2, а в сектор „В“ на стадиона имаше множество привърженици на „армейците“.

„Призовавам да бъдем на стадиона още от първи кръг, ще купуваме билети за домакинските сектори и никой няма право да ни спира да сме на трибуните… Щом Сектор Г ще е затворен, да се купуват за „Трибуна Моци“, гласи коментар на фен в официалната страница на ЦСКА във Facebook.

Мачът ще се играе уикенда след финала на Европейското първенство – между 19 и 22 юли.

ЦСКА - ЦСКА 1948 - бараж
ЦСКА - ЦСКА 1948 - бараж (Снимка: БТА)

Срещу кои други отбори няма да има „червени“ фенове?

„Армейците“ бяха наказани с лишаване на тима от домакинство за 3 мача, но с условието, че между тях няма да може да разчита на своя публика при гостуванията си. Във втория кръг ЦСКА приема Хебър. Следват гостувания на Спартак Варна и ЦСКА 1948.

В петия кръг столичният гранд посреща Славия, а в шестия гостува на Арда. Третото домакинство на „червените“ без публика е в седмия кръг срещу Ботев Пловдив. Феновете ще се завърнат на трибуните за Вечното дерби с Левски от осмия кръг, защото ЦСКА е символичен гост.

При домакинството на Берое от деветия пък ще бъде затворен сектор „Г“.

Михаил Александров
Михаил Александров (Снимка: БТА)

Коментар от клуба

Техническият директор Михаил Александров сподели мнението си за жребия за новия сезон.

„Дали ще се срещнем с Лудогорец в първия, или последния кръг, няма никакво значение. По-важно е как ще си свършим работата на терена. Не мисля, че се чувствам неудобно, напротив, чувствам се в свои води. Работим доста часове и се надявам накрая да видим резултата“, започна Александров.

„Очаквайте транфери със сигурност, но нека не казваме нещо преди да е станало. Не искаме да бързаме в този тежък момент за отбора. Смятам, че ще вземем най-правилните решения.“

„Пожелавам успех на Лудогорец в евротурнирите. Смятам, че е най-редно да направим така, че български отбор да играе в Европа“, допълни новият директор в ЦСКА.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.