10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Новите попълнения изстреляха ЦСКА с много пред Левски

0
Браян Кордоба, Джавад Ел Джемили, Левски - ЦСКА
Снимка: БТА

Ударната селекция на ЦСКА в последния момент увеличи сериозно цената на състава. Според авторитетното издание „Transfermarkt“ 31-кратният шампион вече разполага с футболисти на обща стойност 25,2 милиона евро. За сравнение тази на Левски са с над 11 милиона по-евтини (14,08 млн.). Тепърва няколкото нови попълнения ще дебютират за „червените“, които регистрираха най-лошия старт в клубната история с пет загуби в шест кръга. 

Предстои да проследим и колко време ще им е нужно да се климатизират и стиковат със съотборниците си. Често във футбола се е случвало скъпоплатена селекция и силни на хартия единици да се огъват пред по-скромен състав, който разчита на отборна игра. Тежката задача да сглоби от футболистите отбор се пада на новия старши треньор Александър Томаш

Тепърва „армейците“ ще се сблъскват с нови проблеми. Играчи ще започнат да се оплакват от недостатъчно време на терена. Българският национал Иван Дюлгеров вече има защо да се мръщи. Дошлият през това лято от Черно море вратар се оказа резерва на Густаво Бусато. В следващите седмици новопривлечените ще заемат мястото на считани за твърди титуляри до момента и в ЦСКА трябва да помислят как ще се процедира. 

Зюмюр Бютучи
Зюмюр Бютучи (Снимка: facebook.com/zymbytyqi7)

Нов най-скъп футболист 

Столичният гранд вече може да се похвали с крило за 3 милиона евро. Става въпрос за Зюмюр Бютучи (любопитни факти за него тук). Косоварът дори е бил оценяван на 5,5 милиона от същата валута преди две лета, но кариерата му е в лек застой. До момента с най-висока цена в ЦСКА беше Джонатан Линдсет (2,7 милиона евро). 

Сред дошлите късно личи името на Годуин Коялипу, който пък струва 1 милион евро. Джеймс Ето’о е оценяван на 800 хиляди, Мика Пинто на 700 хиляди, а пък Илиан Илиев-младши на 600 хиляди. 

Взетият в последните секунди на трансферния пазар Аарон Исека е оценяван на 500 хиляди.

Разбира се, това са само ориентировъчни суми. Важно е как ще се представят футболистите на терена, защото от край време важи максимата, че „торбите с пари не играят“.

Александър Томаш
Александър Томаш (Снимка: БТА)

Лудогорец все още е далеч

Сериозното покачване в цената на състава все пак го оставя да струва наполовина този на шампиона. Играчите на разградчани са за 51,15 милиона евро. През лятото те привлякоха национала на Швеция Едвин Куртулус, който в немската платформа има 3,50 милиона срещу името си.

Друго от новите попълнения – Агибу Камара, струва 2 милиона от валутата на ЕС.

За Лудогорец обаче е много по-лесно да прави селекция. Има готов отбор от предишните години и се нуждае само от добавена стойност, за да покачи класата му. Разбира се, при продажба на титуляр, търси негов заместник. 

А ЦСКА направи шокова селекция и на практика смени почти целия си отбор след поредицата от ужасни представяния. Сега тепърва трябва да прави едно цяло от единиците. С което Левски също е готов и 11-е милиона разлика в полза на „червените“ не биха имали значение, ако не се свърши много работа в следващите седмици.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.