10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мъри затвори чалготеката и Левски отлепи, Томаш спира живуркането!

0
Александър Томаш
Снимка: БТА

Александър Томаш даде първото истинско интервю в ЦСКА за сезона. Нямаше ги типичните оправдания, следващи седмици и празни приказки. Новият старши треньор започва да действа с твърда ръка начело на столичния гранд. Така както Станимир Стоилов преди три години „затвори чалготеката в Левски“ и „сините“ тръгнаха нагоре, сега Томаш каза „Kойто не е за ЦСКА, да се маха!“. Амбициозният специалист няма да позволи в неговата съблекалня да се „живурка“. В първото си интервю като треньор на най-титулувания ни клуб, показа, че отлично знае рецептата за промяна.

И нека отново се върнем към встъпителните действия на Мъри, защото в момента с далеч по-нисък бюджет Левски е тежък фаворит срещу 31-кратния шампион. Хасковският специалист посочи вратата на Валери Божинов, Симеон Слачев и Христофор Хубчев. Каза: „Всеки даде колкото можа на Левски. Благодаря им“, и затвори страницата. Тогава не малко хора се запитаха защо действа по този начин. Определиха подхода му като груб или прекален.

Убеден съм, че в най-скоро време по същия начин Томаш ще започне да освобождава ЦСКА от присъствието на някои лица. Които месеци наред лазят по нервите на половин България, а на определеното число прибират добри пари в банковите си сметки. Да, ЦСКА трябваше отдавна да се е освободил от фигури, които показаха, че ще се раздават само в произволни мачове. А когато нещо не им изнася, ще бойкотират треньора. Колко специалисти трябва да се изредят, за да се угоди на норвежката или френскоговорящата групичка в съблекалнята?

Поздравления за Сашо Томаш, който ще покаже на паразитиращите организми в ЦСКА, че „играйкането“ беше до тук! Каза го най-добре, нужни са топки, за да го сториш. А той очевидно ги има. В интервюто след загубата от Ботев Пловдив (0:1) бяха щрихирани няколко вредни модела на поведение. Извадихме такива и от втората му изява пред медиите, минути след мнението му пред телевизията. Тя отново е от стадиона, но пред останалите репортери:

„Ще работя, ще отдам цялото си сърце, както винаги съм го правил, само че този път ще бъда максимално концентриран и ако има хора, които живуркат, те не са за ЦСКА”.

„Това не е ЦСКА, а те бързо трябва да разберат какво е ЦСКА. Ако не знаят какво е това, нямат място тук.“

„Второто полувреме видях футболист на ЦСКА да се хваща за главата. Всеки бърка. Ако се притесняваш, ще правиш грешки. Ако се притесняваш, не си за ЦСКА!“.

„ЦСКА трябва да е смел, ЦСКА трябва да атакува, нищо друго не трябва да минава през главата на играчите“.

„Футболистите са добри, но те се подтискат сами или не заслужават да бъдат в ЦСКА. Тук трябва характери и гладни за победи хора.“

„Всичко се случва на терена. Сълзите след мач не ги забелязвам. Искам да видя сълзи от кръв по време на мач.“

ЦСКА вече има треньор с шампионски манталитет. Очевидно ще реже до кокал и така трябва в настоящия момент. Треньор, който се задържа дълго време в отборите си, изгражда ги из основи и оставя своя почерк. С подходящата визия – налага единствено атакуващ футбол. Без да търси оправдания. Ако ЦСКА му позволи, следващия сезон може и да донесе 32-ата! Сега обаче е време за много работа. Оставете го да работи!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.