Меси дебютира за Интер Маями с победен гол

0
Лионел Меси
Снимка: Twitter

Лионел Меси изигра първия си мач за своя клуб Интер Маями и му донесе победата срещу мексиканския Крус Асул. Аржентинската суперзвезда се разписа от пряк свободен удар в даденото от рефера продължение за успеха с 2:1. Ударът на Меси беше абсолютно неспасяем, а публиката изпадна във възторг, след като топката спря в мрежата.

Очаквано бившият ас на Барселона и Пари Сен Жермен не попадна сред титулярите на Интер, тъй като не е в оптимална форма след по-дългата ваканция, но старши треньорът на домакините Херардо Мартино обаче го пусна в игра в началото на второто полувреме, заедно със Серхио Бускетс.

От трибуните знаменитости като Леброн Джеймс, Дейвид Бекъм, Серена Уилямс и Ким Кардашиян аплодираха появата на двете звезди.

Меси получи капитанската лента от ДеАндре Йедлин, познат в Европа от престоите си в Нюкасъл и Галатасарай. В този момент Интер водеше с 1:0 след гол на финландеца Робърт Тейлър в 44-тата минута, но в средата на втората част гостите съумяха да изравнят чрез гол на Уриел Антуна.

Срещата вървеше към равенство, въпреки че и двата отбора не спряха да атакуват в преследване на трите точки. В четвъртата минута на добавеното време Меси бе фаулиран около дъгата на големия пеналт, след което по перфектен начин завъртя топката над стената и не даде никакви шансове на стража на мексиканците Андрес Гудиньо.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.