10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец се уплаши от ЦСКА! Какво ни казаха двамата треньори?

0
Томислав Стипич
Снимка: cska.bg

ЦСКА изигра най-силния си мач срещу Лудогорец от много време, но злощастно загуби с 0:1. Малко след последния съдийски сигнал разгледах в детайли представянето на „армейците“. Сега ще направя дисекция на изказванията на двамата старши треньори непосредствено след дербито от първия кръг на първенството.

Първи пред камерата на колегите от „Диема“ застана Георги Дерменджиев. По негови думи в Разград са очаквали подобна игра от „армейците“ през първото полувреме и умело са я неутрализирали. Треньорът дори го е било яд, че не са използвани празните пространства от изнесената високо защитна линия на ЦСКА. Щеше да бъде любопитно, ако колегата репортер Ясен Деянов го беше попитал дали и пропусната дузпа беше част от плана…

Георги Дерменджиев
Георги Дерменджиев (Снимка: БТА)

Аз лично приемам изказването на Дерменджиев като една страхотна оценка на показаното от 31-кратния шампион. Преди време в Делиормана хвалеха „прогреса“ на ЦСКА след разгромни загуби. Разпиляваш столичния гранд и му казваш, че е на прав път. Сега си натикан в своята половина и с 30% владение на топката, а „това било включено в плана“. Интересно. Надали обаче е бил толкова великодушен и доволен в съблекалнята след края ветеранът във футболните среди. А за празните пространства ще си говорим отново, когато „червените“ навлязът в ритъм и не са на 4 седмици подготовка с новия си треньор Томислав Стипич.

Ето и част от изказването на босненския специалист, който изигра чудесно дербито и не заслужаваше да загуби от три пъти по-скъпата селекция на домакините. С готов отбор от опитни шампиони.

„Имаше физически и психологически аспект. Имахме очаквания да спечелим или да вземем поне точки, но губиш менталния момент, когато пропуснеш дузпа или си вкараш автогол. Можем да говорим много за това, което ни липсва, но две млади български момчета (б.р. – Петко Панайотов и Георги Чорбаджийски) започнаха, играха по много добър начин, направиха хубави неща. Доволни сме от тяхното представяне.“

ЦСКА Лудогорец
ЦСКА надигра Лудогорец, но загуби (Снимка: БТА)

Отборът му изглеждаше много солидно като за първи официален мач. Неговият гегенпрес тепърва изисква много работа и Стипич е наясно с това. А се очаква да пристигнат и по-класни изпълнители на определени позиции.

„Всеки ден ще работим здраво и ще развием този отбор. Времето е нещо хубаво, защото с времето ще направим тези момчета още по-силни“.

Най-сетне ЦСКА има треньор, който не се страхува да пуска титуляри две момчета на по 19 години от школата, а през второто полувреме още трима наши сънародници до 21 г. И Стипич е напълно прав – с времето всички те ще се развиват и клубът ще бере плодовете на своето търпение. Така или иначе сезонът беше определен като преходен. Непосилна задача е към момента да се говори за борба с развития проект на Лудогорец. Който напролет отново ще нареди серия от 15 поредни победи, а някои негови съперници ще излизат като на загрявка за мачовете. Но това е тема на друг разговор.

ЦСКА Тобиас Хайнц Серджио Падт
Пропуснатата дузпа от Тобиас Хайнц (Снимка: БТА)

Ръководството на най-успешния български отбор е намерило точния човек, който може да развие ново „златно“ поколение цесекари, а след година-две те да изглеждат коренно различно. И биха могли да са ядрото на един тим, който дълго време ще представя марката ЦСКА у нас и в Европа. Отдавна не съм чакал с нетърпение мач на „червените“. С новия доминиращ стил на игра обаче те отново стават привлекателни за окото. Вече се питам какво ли ще видя срещу Хебър в събота.

Вероятно така разсъждават и повечето фенове, които малко по малко ще се завръщат на стадиона. Една група от тях бяха продължили да ходят само по навик. Не и заради продукцията. Реплики като „ние хубаво сме се събрали и си говорим, ама сега трябва да ходим на мач“ се чуваха често в Борисовата градина. Този ЦСКА обаче отново ще запали искрицата. Дълбоко забравена след годините на бездушни представяния и по няколко силни срещи на сезон. Искаме още от това!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.