ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец отвя конкурентите си още преди старта на Първа лига

0
Спас Делев, Оливие Вердон и Тодор Неделев
Снимка: Официален сайт на ПФК Лудогорец

Лудогорец изглежда все по-солидно месец преди началото на новия футболен сезон в България. Шампионът се подсили с качествени попълнения, а две от звездите на отбора му правят реклама на ЕВРО 2024 в Германия. С това могат да увеличат значително своята цена и да счупят клубния рекорд за изходящ трансфер още през лятото.

На фона на положителните емоции в Разград основният конкурент за титлата през последните години – ЦСКА, буксува при новите си управленци. „Червените“ се разделиха с куп футболисти, а все още нямат нито едно договорено попълнение това лято. Единствено крилото Иван Тасев пристигна с предварителен договор, но младокът е далеч от възможното да се сравни със звездите на Лудогорец на тази позиция. Поне към този момент, живот и здраве, някой ден Тасев може да развие пълния си потенциал.

Лудогорец, Якуб Пьотровски, Квадво Дуа и Ивайло Чочев
Ботев Пловдив - Лудогорец, Якуб Пьотровски, Квадво Дуа и Ивайло Чочев (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

Квадво Дуа и Якуб Пьотровски правят страхотна реклама на Лудогорец

Дуото изнесе силни игри по германските терени, като нападателят продължава с националната си гарнитура към фазата на директните елиминации. Дуа вкара едва 12 минути след дебюта си като титуляр за Швейцария и това обиколи всички световни медии. Името му е сред тиражираните на шампионата, като вземем предвид и успешните игри с екипа на Лудогорец през сезона.

В Разград го чакат да помогне с голове в квалификациите на Шампионска лига, където изявите му отново ще са следени под лупа от чужди мениджъри. Такъв тип мощни тарани винаги са се котирали високо и са богатство за всеки отбор по света.

Куба Пьотровски записа общо час игра, а определено заслужаваше повече шанс за изява на ЕВРО 2024. Голямата звезда на „орлите“ е оценяван на 10 милиона евро, което би бил рекорден трансфер за българското първенство. Полша вече се сбогува с турнира, след като попадна в много неприятна група, а лидерът Роберт Левандовски бе преследван от контузия. Все пак халфът на Лудогорец бе част от футболното събитие на годината и това му носи престиж.

Клод Гонсалвеш и Квадво Дуа
Лудогорец - Левски, Клод Гонсалвеш и Квадво Дуа (Снимка: PFC Ludogorets 1945)

Лятната селекция и липсата на такава в София

Шампионът на България привлече шведския национал Едвин Куртулуш за 2,2 милиона евро. Той играе на поста защитник и несъмнено ще е топ играч за родните стандарти. Паралелно с него бе представен и националът на Кабо Верде Дерой Дуарте. Полузащитникът с нидерландски паспорт ще направи конкуренцията в средата на терена убийствена. От началото на лятото в Разград акостира още германският вратар Хендрик Ботман.

В същото време, както вече споменахме, в ЦСКА селекцията продължава да е мираж. Тя вече със сигурност ще бъде закъсняла и новите попълнения няма да имат време да се климатизират и сработят с колегите си. Това дава страхотен шанс на Лудогорец да дръпне в точките още от началото на новия сезон.

Левски пък привлече единствено нападателя Алекс Колев, но пък заради финансовата криза в отбора ще търси продажба на основни футболисти. Националът Андриан Краев пък си тръгна като свободен агент, което беше удар за новия треньор Станислав Генчев. Именно бившият наставник на Лудогорец е положителната новина за „сините“.

Георги Дерменджиев
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев (Снимка: БТА)

Черно море почти сигурно ще представлява по-малка заплаха за разградчани през кампанията. Няма да бъде за вярване, ако варненци изнесат втори пореден силен сезон. Дори и да го сторят – видя се с каква разлика завършиха зад „орлите“. Не бива да се подценява и участието им в Лига на конференциите, което ще се преплете със старта на Първа лига. Подобен проблем ще има и Ботев Пловдив. Двата отбора не притежават достатъчно дълга скамейка, каквато има в Разград.

Така се очертава нова безпроблемна година за „зелените“. Те ще имат повече време да мислят за ангажиментите си в европейските клубни турнири.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.