10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец няма да позволи да му извиват ръцете!

0
Якуб Пьотровски
Снимка: БТА

Голямата звезда на Лудогорец и втори капитан – Якуб Пьотровски, изненадващо не беше продаден през лятото. Полякът вдигна много класата на „орлите“ и със серия от важни голове и астистенции попадна под светлините на прожекторите. Проби в националния отбор на Полша, където за позицията му се борят топ играчи от водещите европейски първенства. Първата реакция на феновете след задържането на Куба очаквано бе еуфорична, но в последните дни усмивките са заменени от гримаса.

По последна информация Пьотровски не желае да преподпише своя договор. Колегите от „Тема Спорт“ информират, че  през лятото разградчани са отказали оферта от чужбина за халфа, която Пьотровски очаквал да бъде приета. В Лудогорец не са били доволни от парите по трансфера, макар полякът вече да бил готов да стяга куфарите. Лошата новина е, че след само три месеца халфът ще може да преговаря свободно с всеки един отбор. Неговият договор в Разград е до края на сезона. 

Пред Лудогорец е надвиснала опасността да изпусне без пари футболист, за когото биха могли да се вземат и 10 милиона евро.

Якуб Пьотровски
Якуб Пьотровски (Снимка: БТА)

Мениджъри мътят главата на поляка

В подобни ситуации често виновни са агентите на футболста. И тук е така. Обещават му да заиграе в топ първенство от следващото лято, а самият импресарио ще прибере огромна комисионна при подписа на клиента му. Новият клуб дава едни пари на агента, но си спестява в пъти повече за трансферна сума към стария отбор. Дано тази порочна практика не застигне и „орлите“, които са вложили много ресурс в своята звезда.

Не бива да неглижираме факта, че Пьотровски влезе във върхова форма именно при „орлите“. До момента той не беше показвал подобно ниво. Ако им се „отблагодари“, напускайки като свободен агент, то българският шампион ще претърпи огромни финансови загуби. Очевидно офертата през лятото не е била близка до реалната цена на Куба, затова той няма защо да се сърди. Няма футболен клуб в света, който би продал звездата си за жълти стотинки.

Якуб Пьотровски
Якуб Пьотровски

Пьотровски не бива да проваля сезона си

Ако полузащитникът е решил да не подпише нов договор, той може да направи много големи бели. Не само финансово. В неговата ситуация са изпадали много футболисти и не са стигали далеч. Няма да се влага в тренировъчния процес и мачовете, защото знае, че ще си тръгне. Рано или късно ще спрат и да му дават игрово време. Никой не иска на терена играч, който дърпа останалите назад и не уважава клубните цветове.

Тук говорим за потенциална цяла загубена година от кариерата на поляка. След нея много трудно би си върнал старата форма. Пьотровски вече е зрял мъж и трябва да прецени всички рискове, до които един негов ход може да доведе. Ако е решил да си тръгва, то нека преподпише с Лудогорец и внесе постъпления с трансфера си. На бегълците не се гледа с добро око и в чужбина. Никога не знаеш какво можеш да очакваш от тях.

Лудогорец
Берое - Лудогорец, съставът на "орлите" преди мача (Снимка: БТА)

Куба дори може да вдигне акциите си

И обратното – ако Якуб Пьотровски остане верен на българския шампион и играе, както го правеше до момента, то нищо чудно цената му да скочи още. Лудогорец влезе с гръм и трясък в групите на Лига Европа, а има реални шансове и да продължи към елиминациите напролет. Това е шансът на поляка да заблести още по-ярко и да си уреди мечтан трансфер в топ отбор.

Нека види какво се случи с бразилеца Игор Тиаго, който до преди година играеше в Разград, а сега е футболист от английската Висша лига с космическа заплата! Такъв пример трябва да взима и Куба, а не да гледа към всички бегълци в българското първенство, чиято кариера тръгва стремглаво надолу след номерца.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.