10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Локомотивът е вън от релсите и се нуждае от аварийна помощ

0
Локомотив София щаб
Снимка: БТА

Локомотив София започна катастрофално сезона си. Столичните „железничари“ получиха шест гола от Левски и загубиха с 1:6 в първия кръг от шампионата. Футболистите на Иван Колев бяха трагични във всяко едно естество – тактически, технически, физически. Неслучайно допуснаха половината от головете във вратата си в края на двете полувремена. Мнозина ще кажат, че това е Левски, но дали е този Левски, който е страшилище за всички? Едва ли…

Също като Локо Сф, Левски е отбор, който се гради почти от нулата. С нов треньор, с половин дузина нови футболисти и напуснали звезди. Левски се раздели с Хосе Кордоба и Рикардиньо, а Локомотив София с Карлос Франса и Красимир Милошев. На „Герена“ дойде Станислав Генчев, а на стадион „Локомотив“ Иван Колев. И за двамата наставници средата е доста позната.

Локомотив София фенове
Локомотив София фенове (Снимка: БТА)

За около месец и половина време работата на двамата обаче изглежда на два различни полюса. Левски игра с много настроение и желание, въпреки че футболистите са далеч от мечтаните за отбор от такъв ранг. На другия бряг Локомотив изглеждаше обезверен, апатичен и страхлив още в първия кръг от шампионата. По-притеснителното за привържениците е, че за момента не се вижда и светлина в тунела. Смяната на собствеността се осъществи дни преди да започне първенството. Веселин Стоянов наследи Иван Василев на кормилото на „червено-черните“, заварвайки клуба в пълна безтегловност в спортно-технически план. Бизнесменът също не е в непознати води – дълги години бе част от управата на Локото. Сега отговорността и решенията са изцяло в него и екипа му, а с тях идва и бремето от резултатите. Първият беше абсолютно срамен.

Локомотив София е в една от най-ниските си точки след деветгодишното управление на Иван Василев. Отборът изглежда неподготвен и недостатъчно тренирал преди шампионата. Доказателство е и преждевременната контрола с Рилски спортист. Спарингът бе обявен само ден преди осъществяването си. И вместо да послужи положително на Колев и футболистите му – бе загубен с 1:2 от непретенциозния тим от Самоков.

Поражението в контролната среща може да подейства още по-зле на състава на Иван Колев. По време на проверката бе тестван и юношата на Левски Христо Попадийн, който далеч не впечатли с изявите си. Дори и да подпише с Локомотив, едва ли Попадийн е класата, от която „железничарите“ се нуждаят.

По всичко личи, че предстои труден и преходен сезон за Локомотив София. Отборът е разнебитен и лишен от всякакво спортно-техническо качество. А само след първия кръг вече се чуват и възгласи срещу треньора Иван Колев. Обстановката не е здравословно за никого – играчи, треньори, власт, фенове. Точно последните могат да донесат импулс на клуба.

Иван Василев
Иван Василев (Снимка: БТА)

Най-върлите привърженици на Локо Сф бяха в открит конфликт с Иван Василев-Бозата в последните около две години. Новият бос Веселин Стоянов със сигурност ще получи кредит на доверие. Не безкраен, но достатъчен, за да вдигне клуба на крака в рамките на кампанията. Бизнесменът обича Локомотив и изглежда, че не се плаши лесно от работа. Особено се зае със столичани в този момент…

Столичното Локо излезе от коловоза си още след тръгването от началната спирка. За да не се стигне до цялостна катастрофа или пълно дерайлиране, ще са нужни аварийни действия в хода на кампанията.

Веселин Стоянов
Веселин Стоянов (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.