10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Локомотив Пловдив спазва традиция на пазара

0
Ангел Лясков
Снимка: БТА

В Локомотив Пловдив ще спазят традицията да продават на сносна цена свои играчи през всеки трансферен прозорец. Поредният такъв ще е Мичи Нтело, който ще премине във втородивизионния английски Ковънтри.

Новината е на местното издание на Острова Coventry Telegraph, според което сделката е въпрос на дни, тъй като преговорите са в завършващата фаза.

През миналия сезон Ковънтри завърши на девето място в Чемпиъншъп, но през новата кампания ще преследва елитна промоция и затова подсилва атаката си.

Според непотвърдена информация Локо ще получи за правата на Нтело над 500 000 евро, като сумата дори е възможно да приближи милион.

Мичи Нтело
Миче Нтело (Снимка: БТА)

Обективно погледнато обаче напускането на белгиеца бе очаквано и затова той не бе използван от Любо Пенев в първия мач от сезона срещу Арда, за да бъде предпазен от евентуална контузия, която би попречила на този изгоден изходящ трансфер.

Припомняме, че през зимния трансферен прозорец в началото на януари „черно-белите“ изтъргуваха други двама основни атакуващи играчи – Джовани Бариани отиде в Китай, а Алфа Конте в Азербайджан, като за техните права на „Лаута“ взеха около 1.5 милиона лева.

Сега свежата сума за Мичи най-вероятно ще бъде инвестирана в две или три нови офанзивни попълнения, тъй като е очевидно, че на Локо му трябва повечко класа в средата на терена и предни позиции.

Като че ли обаче на този етап „черно-белите“ се нуждаят най-вече от разиграващи полузащитници, които да внесат нови идеи и креативност при изграждането на постепенни атаки, и е ще бъде логично Локо да концентрира усилията си в тази посока.

Димитър Илиев
Димитър Илиев (Снимка: БТА)

Иначе парите за Нтело ще стигнат да се намери и негов заместник на върха на атаката, който най-вероятно ще е свободен агент от чужбина.

В момента, ако вече не броим Мичи, на „Лаута“ не разполагат с чист таран и в зависимост от схемата на игра и предвид това, че е съобразена с качествата на футболистите и стила на игра на конкретния съперник, понякога се налага Димитър Илиев да се справя като фалшива деветка.

Другите в нападение са флангови играчи – Мартин Петков, Владимир Медвед и новите Николас Пенев и Жулиан Лами.

И, тъй като сумите от продажби на играчи са основно перо в издръжката на Локото на този етап, нека погледнем кои са следващите негови конвертируеми футболисти, от които евентуално могат да дойдат приходи, ако в следващите месеци или до другото лято бъдат трансферирани.

В момента на „Лаута“ има шестима играчи, които се оценявани общо на 3.5 милиона евро от популярния германски уебсайт Transfermarkt.

Най-скъп е Хорхе Сегура, който струва 800 000 евро и е с договор до 31 декември 2025-а, което позволява на Локо да се пазари за него поне до юни следващата година. Към централния защитник перманентно има оферти, както от наши, така и от чужди клубове, но на „Лаута“ показват, че много държат на колумбиеца и не биха се разделили с него с лека ръка.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Съвсем различна е ситуацията с други трима изпълнители, обвързани с Локото до 30 юни 2025 година. Това са централния бранител Мартин Паскалев, оценен на 700 000 евро, и левия бек Ангел Лясков и халфа Христо Иванов – и двамата на по 600 000 евро.

При положение че никой от тях не бъде продаден до януари следващата година, Локо ще трябва да ги убеждава да сключат нови контракти, тъй като ще имат право да преговарят с други клубове и да подписват предварително споразумение, което да влезе в сила, след като станат свободни агенти.

На „Лаута“ обаче едва ли ще допуснат да ги изтърват без пари, тъй като тримата имат качества и са утвърдени изпълнители, и със сигурност биха осигурили повече от прилични суми за клуба при трансфери.

Що се отнася до десния бек Оливер Камдем и нападателя Мартин Петков, които са оценени на по 400 000 евро, в Локо могат да бъдат спокойни, тъй като договорите им са до 30 юни 2026-а.

Предвид класата на Камдем обаче и това, което показа на терена през последния сезон, той едва ли ще остане дълго на „Лаута“, но сделка за него е възможно само при оферта, която едновременно удовлетворява клуба и играча.

Казано по друг начин, Локо диктува правилата за французина и евентуалния купувач първо трябва да изпълни изискванията на „черно-белите“ за трансферната сума.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.