10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Локо Пловдив има страхотен шанс да се реваншира на феновете

0
Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

Дни след равенството между Локомотив Пловдив и Хебър на „Лаута“ продължават да се пишат гневни коментари от фенове. Те са в пълното си право да бъдат недоволни, защото отборът на Любослав Пенев пропиля с лека ръка преднина от 3:1 в самия край срещу един от най-непретенциозните съперници в елита. „Черно-белите“ контролираха действията на терена в хода на целия мач, но допуснаха детински грешки в самия му край.

Освен треньора Любо Пенев, който е критикуван и за налагането на сина си Николас, критика търпи и собственикът Христо Крушарски. Вратарят Кристиан Томов пък е сочен за виновник при допуснатите два леки гола в ендшпила.

Сега Локо трябва да се реваншира за незадоволителното представяне през последните седмици, а добрата новина е, че има много изгоден шанс да го стори.

Програмата предразполага много точки

До края на месец октомври Локомотив има редица по-леки изпитания, сред които обаче личи гостуване на Лудогорец в Разград:

19.09 Локомотив – ЦСКА 1948

28.09 Локомотив – Крумовград

6.10 Лудогорец – Локомотив

19.10 Ботев Враца – Локомотив 

26.10 Спартак Варна – Локомотив 

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Още в четвъртък на „Лаута“ пристига неубедителният ЦСКА 1948. Гостите от Бистрица играят предимно с българи и млади момчета, след като разпродадоха почти всички свои звезди по-рано през годината. В Локо трябва да изгледат внимателно победата на Левски с 4:2 над ЦСКА 1948 от неделя вечер, когато се видяха редица слабости в представянето на „червените“.

В следващия кръг пък следва домакинство на разочарованието на сезона – Крумовград. Този съперник е в дори още по-слаба форма и към днешна дата не би трябвало да затрудни нито един уважаващ себе си тим в елита. 

След това пък предстои въпросното гостуване в Разград, към което никой няма особени очаквания. Именно от това може да се възполва Любо Пенев, който неведнъж е побеждавал шампионите – дори и в техния дом. Локо Пловдив би могъл да блесне точно в такъв тип мачове. Трябва да се вземе предвид и участието на „орлите“ в Лига Европа, в което те ще бъдат концентрирани. Това ще доведе до ротации в състава и подценяване на срещите от Първа лига.

Визита на Враца пък е чудесна възможност за още три прибавени точки в актива на Локо. Ботев е сред основните фаворити за отпадане, което не  би било незаслужено с оглед на класата… или по-скоро липсата на такава. Тук „черно-белите“ нямат право на грешка, подобно на тази срещу Хебър.

В самия край на месец октомври пък е гостуването на Спартак във Варна. „Соколите“ започнаха ударно сезона, но след напускането на Александър Томаш се очаква постепенно силните им игри да избледнеят. Разбира се, въпросният мач ще е труден, но едва ли Спартак ще бъде в оптимална форма. Често новаците започват ударно, но впоследствие търпят сериозен игрови спад.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Време за поправка

Локомотив разполага с по-класни играчи и треньор за 12-е точки, които взе от 8 мача. Освен добри резултати обаче феновете искат и хубав футбол. През годините „черно-белите“ винаги са се стремяли да изповядват атакуващ стил на игра. Именно в тази посока гледа и сегашният треньор Любо Пенев, неговото назначение не е единствено заради името. Сега Ел Голеадор има отлична възможност да поправи грешките си при не особено добрия старт.

Програмата на Локо до края на октомври дава шанс на него и възпитаниците му да се реваншират на феновете. През това време ще има и още една пауза за национални отбори, в която Пенев допълнително може да работи върху грешките и тяхното изчистване.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.