10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски забуксува по обичаен график

0
Вандерсон Цунами, Александър Колев и Джавад Ел Джемили
Снимка: Официален сайт на ПФК Левски

Въпреки че Левски е първи в класирането и от началото на сезона напълни немалко стадиони, не може да се каже, че в „синия“ лагер е безоблачно. Особено що се отнася до последните няколко седмици. Не толкова заради загубата от Лудогорец, дошла след леко съдийско рамо от Георги Кабаков и всичките му асистенти на терена и във ВАР буса. Просто играта на 26-кратните шампиони в последните два кръга не спори.

Левски зацикли игрово и все още поддържа добри резултати, но белезите на тотален застой започват да прозират. Двете сухи мрежи срещу Хебър и Спартак Варна са добра предпоставка, но и далеч за гранд. Победата над Хебър дойде с много семпла и вяла игра, а до последно тимът на Веселин Великов от Пазарджик бе на само крачка от равния насред „Герена“. Хитът на сезона Спартак Вн пък бе разтърсен от раздялата с Александър Томаш, но направи нулево равенство със „сините“ на „Коритото“. „Соколите“ бяха и по-добрият тим в голяма част от мача.

Есен 2024 – въпреки че е рано да говорим за криза при Левски, чертите на застой са видими. Играта по фланговете за „сините“ не спори. Па Конате надигра категорично сочения за добро попълнение Алдаир и само късметът го лиши от асистенция или дори гол. В центъра тимът на Станислав Генчев също не седи оптимално и липсва количеството фантазия. Джавад Ел Джемили постепенно отпада от сметките на Генчев по тертип от Патрик Мислович. Атаката спря да вкарва, докато Мустафа Сангаре и Алекс Колев са заедно на терена. Защитата изглежда единственото абсолютно стабилно звено, а там се очаква включване и от венецуелският национал Кристиан Макун.

Станислав Генчев
Левски - Хебър Пазарджик, Станислав Генчев (Снимка: БТА)

Есен 2023 – само преди година Левски бе на крачка от Лига на конференциите. Препятствието там се оказа германският Айнтрахт Франкфурт. „Сините“ се представиха много достойно срещу „орлите“, а преди това и срещу Апоел Беер Шева. Всичко за Николай Костов започна да се срутва след първата международна пауза. Тогава бившият треньор направи и непремерено изказване за феновете, което макар да бе с добри намерения, отвори кутията на Пандора. До края на отношенията на Костов с Левски, той така и не намери общ език с привържениците. Криволиченето в представянето на столичани започна малко очаквано и след много-много силен старт в средата на лятото.

Николай Костов
Левски, Николай Костов (Снимка: БТА)

Есен 2022 – колкото и неприятно да е, есенната тенденция за кризите на Левски започна при треньорът-икона Станимир Стоилов. Само няколко месеца след лелеяната Купа на България – първи трофей от 13 години, отборът на Мъри започна рекордната си серия от 11 мача без победа. Стартирала през октомври 2022 г. и приключила през февруари 2023 г. Стоилов успя да държи отбора в супер форма около 8 месеца между февруари и октомври 2022 г. Но с наличния ресурс просто нямаше как да се бори за нещо повече от евроквота и 4-5 място, колкото и да твърди друго. По думите на Мъри отборът е бил готов за титла след година. С оглед очерталата се тенденция за есенен срив, думите на Стоилов изглеждат не просто утопия, ами непремерено изказване. Като това на Костов. Като това на Генчев. За когото изглежда предстои сблъсък с есенната действителност.

stanimir-stoilov
stanimir-stoilov

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.