10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски и ЦСКА обединени не могат да бъдат спрени

0
Левски Илиан Антонов
Източник: levski.bg

Футболистите на Левски подкрепиха младия Илиан Антонов от ЦСКА в борбата му с онкологично заболяване. Един страхотен жест, който отново ни показва, че футболът трябва да ни обединява, а не дели. „Сините“ разпънаха транспарант с послание „Бъди силен, Илиане! Ние сме с теб!“ преди представянето на отбора за новия сезон в събота вечер срещу израелския Макаби Нетаня (2:2).

Исторически „сини“ и „червени“ са най-големите съперници у нас. Те обаче трябва да бъдат такива на терена, а извън него да показват феърплей и уважение един към друг. Да си сътрудничат в името на благото на българския футбол и благотворителни каузи. Миналата седмица беше представена новата фондация на „червените“ и тогава писахме, че останалите отбори трябва да последват примера на ЦСКА.

Е, от Левски не се забавиха. Издигнатият плакат чисто човешки е способен да вдъхне на младото момче кураж, но и проява на феърплей и респект, от която следва да се поучат привържениците. При последните издания на Вечното дерби станахме свидетели на обстрел със сигнални ракети между двете агитки. Тогава някой можеше сериозно да пострада. И защо? Кой и какво печели, ако уцели фен на другия отбор, който просто е отишъл да гледа мач? Една майка изживява нейният син да бъде диагностициран с коварна болест и води тежка психологическа битка, а друга просто е пратила своя да гледа мач! И не очаква той да бъде улучен в главата от сигнална ракета.

Феновете на ЦСКА и Левски се обединиха миналата есен

Направиха така, че едно 18-годишно прогнило управление да приключи. Всички видяхме на какво са способни обединени. Сега те отново го направиха, за да помогнат на един голям български талант да се пребори за живота си. Ще успеят и в тази битка! Най-големите фенски маси у нас могат много, стига да спрат с братоубийствените безсмислени войни. Не бива да се поддават на провокации. Във всяко стадо има черни овце, но те са единици. Истината е, че преди всичко сме българи. Нацията ни е сред най-бързо изчезващите на планетата. Ако се бием помежду си, а не си помагаме, то след десетилетия ще сме просто история.

Често най-запалените привърженици си татуират национални герои по тялото. Ще е хубаво, ако и се вслушват в техния завет. Да, на терена ЦСКА и Левски може да са големи съперници, но извън него всички сме едни и същи. Нормално е да има фенски фолклор, закачки с другия отбор и шеги. Но някои граници не бива да бъдат преминавани.

Браво, ЦСКА. Браво, Левски. Вашите действия през последната седмица са огромни крачки в правилната посока. Простотията по българските стадиони и около тях от последните години да бъде преустановена, а всички ние най-сетне да се обединим!

Доброто побеждава

В крайна сметка, Илиан Антонов обяви, че лечението му е приключило успешно. Сега му предстои възстановяване. В неделя вечер младежкият национал отправи следното послание в социалните мрежи:

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.