10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Крумовград има сили да се опълчи на шампиона

0
Крумовград
Снимка: БТА

Отборът на Крумовград приема Лудогорец утре (неделя) от 21.30 часа в една от интересните срещи от осмия кръг в елита в Пловдив, която крие огромна интрига.

Фактите показват, че шампионът играе трудно срещу крумовградци, като до този момент в трите им двубоя е записал загуба, победа и равен.

Крумовград
Крумовград (Снимка: БТА)

Крумовград спечели първия сблъсък между двата съперника с 3:1 у дома, после „орлите“ надделяха с 1:0 в Разград, а последната среща между двата тима завърши 3:3 след драма на „Хювефарма Арена“.

Гостите поведоха с 2:0, но домакините направиха обрат за 3:2 и вече се виждаха победители, когато минута преди края автогол на Антон Недялков фиксира равенството.

Това, което прави впечатление през този сезон при Крумовград, е, че отборът трудно вкарва голове. Играчите на Атанас Рибарски са поразили вратите на съперници само 3 пъти в 7 мача, което прави по 0.6 средно на среща.

И трите попадения паднаха при двете победи на крумовградци под тепетата на Славия и Септември, а в останалите 5 мача тимът записа загуби, три от които поредни на чужд терен, без да отбележи попадение.

На този етап изглежда, че футболистите на Крумовград още не са свикнали с изискванията на новия си наставник, а и новите попълнения, които иначе са стойностни, не са се сработили с другите играчи и липсва синхрона между тях.

Крумовград обаче в никакъв случай не беше боксова круша при трите минамални загуби с по 0:1 от Ботев Пловдив, Арда в Кърджали и Берое, и с оглед на показаното единствено малшансът му попречи да излезе с точки.

Обективно погледнато момчетата на Рибарски разполагат с нужния индивидуален потенциал, с който да се противопоставят успешно на всеки у нас, и е вън от съмнение, че ще дадат всичко от себе си, за да окажат сериозна съпротива на доминанта по нашите терени през последните 13 сезона.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

При Лудогорец пък нещата вървят в желаната посока, след като в първите си пет двубоя спечели 13 от 15 възможни точки. Шампионът победи на своя земя столичните грандове ЦСКА и Левски, разгроми един от шлагерите в групата на майсторите през последните години Арда и взе своето, макар и трудно, срещу Берое под Аязмото.

При нулевото равенство срещу Черно море пък шампионът създаде достатъчно положения, за да ликува, но пропуските му попречиха да остане с пълен актив от точки.

По-неприятно е обаче, че Лудогорец не е ефективен в завършващия удар, което е нещо нетипичино за отбора, щом е реализирал само 8 гола в 5 срещи, което прави по 1.6 средно на мач. Важно е да се отбележи, че 5 от тези попадения паднаха срещу кърджалийци.

Така че подопечните на Захари Сираков трябва да коригират мерника си занапред, ако искат да застигнат по-бързо лидера и да се настанят там, където се чувстват най-добре – на върха.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

Всъщност драми по този въпрос на този етап няма, след като Лудогорец изостава само на 3 точки от първия, но е с два мача по-малко. Очевидно е обаче, че е необходимо в най-кратки срокове временният треньор Сираков или ако дойде нов такъв, да подобрят играта във всеки един аспект, особено при изграждането на атаките и техния завършек, за да остане Лудогорец познатия терминатор в България.

За да се получи това, от огромно значение ще бъде Якуб Пьотровски и Квадо Дуа да си върнат по-бързо оптималната форма, а контузиите да забравят капитана Антон Недялков. По-голям принос към шампионите се очаква също да имат Спас Делев и Тодор Неделев, които след като не бяха картотекирани за мачовете в Лига Европа, ще могат да се концентрират изцяло върху срещите в родния шампионат.

Любопитно ще бъде също дали последното ново попълнение Ерик Маркус ще се превърне в сериозна алтернатива на Рик Джонатан и Кайо Видал по фланговете, след като намиращият се в лазарета Бърнард Текпетей няма да се завърне скоро.

Вероятни състави:

Крумовград (3-4-1-2): Янко Георгиев – Матей Шимич, Божидар Кацаров, Лазар Марин – Джунейт Али, Даниел де Паули, Диего Рапозо, Александър Георгиев – Серкан Юсеин – Патрик Луан, Матеуш Соуза

Лудогорец (4-2-3-1): Серджио Падт – Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Франсиско Сон – Педро Нареси, Ивайло Чочев – Рик Джонатан, Якуб Пьотровски, Кайо Видал – Квадво Дуа


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.